Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОЛОКО, ЩО ВБИВАЄ ДІТЕЙ
Головне державне управління технічного і карантинного контролю за якістю товарів Китаю перевірило 265 партій сухого молока, виготовленого 154 різними виробниками до 14 вересня. У 31 партії виробництва 20 компаній виявили наявність небезпечної для здоров'я речовини — меланіну. Причому, якщо раніше йшлося переважно про харчування для немовлят, то ці партії молока з домішками небезпечної речовини — продукт для дорослих. Знову «прославилася» фірма «Sanlu», молочна суміш якої вбила чотирьох малюків: у її сухому молоці для дорослих уміст меланіну сягнув максимальних 6,196 мг/кг (так звана залізо-цинкова формула).

У першій половині вересня інспектори виявили наявність меланіну, токсичної речовини, яка нібито підвищує вміст у продукції протеїну, у 69 партіях дитячого молочного порошку виробництва 22 компаній, нагадує агенство Сіньхуа. Товар був вилучений з продажу.
Тим часом, за словами міністра торгівлі КНР Чень Деміна, випуск молочних сумішей для немовлят у країні вже сягнув 80 відсотків звичайного обсягу, а молока — 75 відсотків норми.

РЕЙДЕРСЬКА АТАКА НА «ПРОМІНВЕСТБАНК»
«Промінвестбанк» — не банкрут. Усі клієнти Донецької області надалі отримуватимуть заробітну плату, депозитні відсотки та інші послуги. Вимушений захід пов'язаний з кризою. Винними у паніці навколо фінансових виплат населенню на вихідних банк вважає рейдерів або конкурентів.

Ситуацію прокоментував Ігор Анненков — начальник Головного управління «Промінвестбанку» в Донецькій області та заступник голови правління банку. «З вівторка банк працює в нормальному режимі. Ми займаємось подоланням наслідків цієї атаки». Що сталося, банкір пояснив просто.
Виявляється, у п'ятницю та суботу (26 і 27 вересня) невідомі люди їздили по Донецьку й інших містах України та поширювали чутки про банкрутство фінансової установи. Наслідком цього стала хвиля запитів до банкоматів. Усі намагалися отримати готівку. «Було знято приблизно 200 мільйонів гривень, це сума, яку зазвичай знімають за три тижні»,— поінформував Анненков.
«Ми вдячні тим, хто не піддався паніці, але ті, у кого не виходило отримати гроші, зараз вже одержали їх або зроблять це найближчим часом»,— запевнив він. «П'ять мільярдів гривень — це сума кредиту, який надав «Промінвестбанку» Національний банк України»,— оприлюднила механізм виходу із кризи виконуюча обов'язки начальника управління Нацбанку в Донецькій області Валентина Дубова.
Ігор Анненков також додав, що ситуація склалася не з вини вкладників, а через атаку конкурентів або рейдерів. Отже ті, хто запанікував, зможуть надалі співпрацювати з «Промінвестбанком», тому що ситуація стабілізувалася.
також у паперовій версії читайте:
  • ОРЕНБУРЗЬКА ШКІЛЬНА ТРАГЕДІЯ...
  • ЛАЗАРЕНКО ЗНОВУ ЗА ҐРАТАМИ
  • ДЕ ТЕПЕР СТІВ ФОССЕТ?
  • ПЛАН ПОРЯТУНКУ — В ДІЮ!
  • МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ДОНЕЦЬКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».