Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КРИМІНАЛ
СБУ: ПІДСУМКИ РОБОТИ
Як завжди після завершення чергового кварталу Служба безпеки України звітує перед платниками податків про підсумки роботи. Тож, як повідомила її прес-служба, нинішнього року оперативники виявили 956 злочинів у сфері службової діяльності, зокрема, викрили 126 фактів хабарництва.

Так, за матеріалами спецслужби прокуратурою Києва порушено кримінальну справу проти одного з керівників управління із забезпечення програми приватизації державної акціонерної компанії «Національна мережа аукціонних компаній», який вимагав у директора комерційної структури кошти в сумі 150 тис. доларів США за вирішення питання щодо реєстрації, участі та перемоги у конкурсі із придбання об’єкта комунальної власності — нежитлової будівлі у Київській області. Зловмисника затримали під час одержання частини хабара у розмірі 147 тис. доларів.
Під час отримання хабара у сумі 55 тис. грн затримали також заступника архітектора виконкому однієї з районних рад м. Дніпропетровська, який вимагав 30 тис. доларів США від громадянина України за вирішення питання про узаконення його домоволодіння.
Крім того, спецпідрозділами СБУ від початку цього року складено 1540 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупційними діями державних службовців.
Особливу увагу приділяли протидії корупції в органах правосуддя — проти представників суддівського корпусу порушено 46 кримінальних справ і складено 23 протоколи про корупційні діяння.
Зокрема, викрито протиправну діяльність голови Кодимського райсуду Одеської області, задокументовано 27 епізодів отримання ним від громадян хабарів за ухвалення на їхню користь судових рішень. Проти зловмисника Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу.
За матеріалами СБУ прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу проти голови Срібнянського району Чернігівської області, який одержав хабар у сумі 11 тис. грн. Окрім нього, до відповідальності притягнуто співучасника злочину — судового розпорядника того ж суду, який виконував посередницькі функції.
Одним із основних здобутків проведеної спецслужбою операції з протидії контрабандній діяльності «Цунамі» було рекордне за останні роки надходження до державного бюджету митних платежів у сумі 57,8 млрд. гривень. Так, за ст. 210 ККУ — «Контрабанда» працівники СБУ протягом нинішнього року порушили 49 кримінальних справ, а також припинили діяльність п’яти стійких організованих злочинних угруповань, учасники яких спеціалізувались на проведенні контрабандних акцій на державному кордоні. 89 осіб засуджено за скоєння злочину із незаконного переміщення вантажів, складено 75 адміністративних протоколів про корупційні діяння посадових осіб митних органів.
У поточному році спецпідрозділами СБ України та за їхніми матеріалами викрито 139 злочинів, пов’язаних із організованою злочинною діяльністю в сфері торгівлі людьми та нелегальної міграції. Серед найрезонансніших варто назвати кримінальні справи, порушені проти двох мешканок Львова, котрі організували канал вивезення жительок Рівненської та Львівської областей до Лівану з метою подальшого їхнього продажу у будинки розпусти, а також проти ще трьох громадянок України, які, діючи у складі організованої злочинної групи, продавали українських жінок до Туреччини з тією ж метою.
Щодо інших напрямів діяльності, то слід зазначити, що від початку року оперативники СБУ вилучили 93 одиниці вогнепальної зброї, 4502 боєприпаси та майже 83 кг вибухових речовин. Розшукали і затримали п’ятеро осіб, які перебували у міждержавному й міжнародному розшуку. З-поміж них був лідер одного з етнічних організованих злочинних угруповань насильницького спрямування, якого було оголошено у загальнодержавний розшук за вимагання, грабежі та розбійні напади з використанням холодної й вогнепальної зброї. «Злодія у законі», громадянина Грузії, оголосили у міждержавний розшук за скоєння розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї.

За повідомленням прес-центру СБ України
також у паперовій версії читайте:
  • ХРОНІКА ПРИГОД
  • РЕЙДЕРСТВУ — НІ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».