Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПОДАРУНОК НА ДЕНЬ ШАХТАРЯ
Сьомий тур підтвердив «діагноз» донецького «Шахтаря» — в гірників страшенна лихоманка. Чинні чемпіони не можуть виграти в чотирьох турах поспіль і взагалі наразі здобули лише одну перемогу в цьому чемпіонаті. Наставник донеччан Мірча Луческу розраховує на своїх лідерів, однак не відкидає ймовірності власної відставки.

У день шахтаря гірники вдома зіграли внічию із запорізьким «Металургом». Починалося все якнайкраще для господарів поля. «Гірники» створили кілька небезпечних ситуацій біля воріт «Металурга», а потім заробили пенальті. На 35-й хвилині його реалізував Фернандіньо. Ще перед перервою Євген Селезньов подвоїв перевагу «помаранчевих» — 2:0 на користь «Шахтаря» після першого тайму. А в другій половині матчу своє слово сказали «металурги». На 72-й хвилині Артем Челядинський влучно пробив головою, отримавши подачу з кутового. На 80-й хвилині відзначився Алозі. Отже, команди з Донецька та Запоріжжя не визначили переможця (2:2). «Беру на себе всю відповідальність за сьогоднішню гру, — сказав журналістам Мірча Луческу.— У моїй кар’єрі, на жаль, не було такого, щоб я повністю довіряв окремим гравцям, а вони не виправдовували сподівань. Коли повернутися назад, то можу сказати, що допущено помилки. Я довірив місце в складі багатьом футболістам, яких викликали в національні збірні. Вони мали виправдати цю довіру». Крім того, румун зазначив, що коли на полі з’являться Срна, Рац, Жадсон і Брандау, гра буде іншою, а настрій «гірників» має змінити Ліга чемпіонів або... новий наставник. «Чого нам не вистачило для перемоги? Забитих голів — прокоментував підсумок гри захисник «Шахтаря» Володимир Єзерський.
Лідерові чемпіонату — донецькому «Металургу» — в сьомому турі вказали на місце. Зробили це київські «динамівці». До цього донецька команда тріумфувала в усіх своїх шести попередніх поєдинках. Гольовий внесок до програшу «Металурга» зробив Ісмаель Бангура, який забив на 18-й хвилині зустрічі. У другому таймі обидві команди створили небезпечні моменти, але голів більше не було. Під завісу матчу суперники почали бійку. Підсумок — червоні картки донеччанам Чечеру і Фернандешу, а також киянинові Діакате. Не дочекався до фінального свистка зі свого місця на тренерській лаві й головний тренер «Металурга» Ніколай Костов. Його також вилучили.
«Ми задоволені тим, як провели серпневі матчі. Було непросто — все-таки грали через три дні на четвертий, — підбив підсумки старту у Прем’єр-лізі наставник «Динамо» Юрій Сьомін. — Вдячний гравцям, котрі витримали це навантаження і велике напруження. Грою, яку вдалося продемонструвати сьогодні, задоволений. Проте без нюансів не обійшлося — маю на увазі вилучення. Але це життєва ситуація».
Результати решти матчів сьомого туру: ФК «Львів» — «Арсенал» — 0:1, «Іллічівець» — «Ворскла» — 1:3, ФК «Харків» — «Карпати» — 1:1, «Таврія» — «Чорноморець» — 1:3, «Шахтар» — «Металург» (З.) — 2:2, «Зоря» — «Кривбас» — 1:2, «Динамо» — «Металург» (Д.) — 1:0, «Дніпро» — «Металіст» — 2:0.
також у паперовій версії читайте:
  • ПІТЕРСЬКИЙ ТРІУМФ
  • ФУТБОЛЬНА ФЕЄРІЯ ПОВЕРТАЄТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».