Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФІАСКО ЯК ЗАКОНОМІРНІСТЬ
Баскетбольні збірні України невдало провели поєдинки відбірного турніру чемпіонату Європи 2010 року. Втім, у протистояннях зі справді сильними опонентами цього слід було чекати на тлі суперечностей, які нині є у вітчизняному баскетболі.

Чоловіча збірна України, котра розпочала відбір виїзним поєдинком із командою Туреччини, поступилася своїм опонентам з рахунком 73:86. До великої перерви господарі оформили комфортний відрив (чотирнадцять очок), який не розгубили і в другій половині. Досвідчений наставник українців Валентин Мельничук, котрий успішно працював із командою Португалії, сподівався, що матиме сприяння і на батьківщині. Як виявилося, він помилявся. Найголовнішою кадровою втратою була відсутність центрового Кирила Фесенка. На жаль традицією для українських гравців, котрі вирушають за океан, стало «прохолодне» ставлення до національної збірної. Тепер от і Фесенко, за словами Мельничука, «сильно підвів команду». «Гравець приїздить до збірної, спілкується з тренером, отримує форму, обіцяє вирішити кілька питань і на початку серпня обіцяє повернутися до збірної й продовжувати роботу. А після цього його немає... Ми будували схеми, готувалися і складали командну гру. Тепер у нас на позиції центрового гратимуть молоді баскетболісти без достатнього досвіду ігор високого рівня»,— із сумом відзначив головний тренер збірної.
Ще в минулому сезоні українські професійні клуби об’єднувала суперліга, тепер колективи, не згодні з пануванням «Азовмаша» і БК «Київ», формують свій чемпіонат. Це також ускладнює ситуацію для тренерського штабу головної команди країни. Валентин Мельничук зміг викликати до збірної гравців БК «Київ» (Дроздова, Гуменюка, Кравцова), МБК «Миколаїв» (Онуфрієва, Толченка, Гладиря), «Азовмаша» (Ліщука, Івшина), БК «Донецьк» (Забірченка, Ростислава Кривича), «Хіміка» (Кольченка, Агафонова).
Жіноча збірна України програла вдома литовським баскетболісткам. Перша половина зустрічі завершилася на користь наших співвітчизниць (44:38), та після перерви гості були значно влучнішими — 73:68. До речі, збірна Литви виграла і на своєму майданчику (66:59). Після шести проведених матчів українська команда — друга, на першому місці ізраїльтянки, поки що третіми залишаються литовки.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРЕТЯ ВЕРШИНА: «ВУЕЛЬТА»
  • ДОСТРОКОВИЙ ФІНАЛ?
  • ГАНЬБА «ДНІПРА», НОВІ НАДІЇ
  • КУМЕДНИЙ ЧЕМПІОН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».