Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРЕЗИДЕНТ ДАВ ІНТЕРВ'Ю
Президент України Віктор Ющенко дав ексклюзивне інтерв'ю американському інформаційному телеканалу CNN. Головні теми розмови — позиція нашої держави щодо російсько-грузинського конфлікту, політика європейської та євроатлантичної інтеграції країни після цього конфлікту, українсько-російські відносини.

«Наша євроінтеграційна політика, політика інтеграції до європейської системи безпеки не є політикою проти Росії. Ми не бачимо в цьому контексті формування будь-якої загрози українсько-російським відносинам. Ми виходимо з того, що кожна суверенна держава, в тому числі Україна, має право вибирати свою власну безпекову політику»,— сказав Президент, відповідаючи на запитання, чи не вплине негативно ситуація навколо Грузії на темпи інтеграції України до Європейського Союзу і НАТО.
Глава держави прокоментував внутрішньополітичну ситуацію в Україні, де фактично склалася нова конфігурація коаліції у складі фракцій Партії регіонів і блоку Юлії Тимошенко. Президент вважає, що «в цьому союзі немає природної логіки», тож він не буде тривалим. «Якщо в найближчі 30 днів фракції парламенту шляхом консультацій не створять нову більшість, парламент буде розпущено і проголошено дострокові вибори»,— зазначив Віктор Ющенко.

РАДЯТЬСЯ МІНІСТРИ
У Києві вчора розпочала роботу 8-а Європейська міністерська конференція Ради Європи з питань міграції. Тема дводенного міжнародного форуму — «Економічна міграція, розвиток та соціальна єдність: комплексний підхід».

Від імені глави уряду Юлії Тимошенко присутніх привітав віце-прем'єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря. Він передав слова Прем'єр-міністра, що уряд приділяє особливу увагу саме трудовій міграції.
Крім цього, зазначив пан Немиря, чимало уваги уряд приділяє питанню нелегальної міграції, працюючи над укладенням угод про реадмісію з державами походження нелегальних мігрантів. Він запевнив присутніх, що Україна вживатиме всіх заходів для належного утримання нелегальних мігрантів на своїй території та вирішення питань, пов'язаних з їхнім поверненням на батьківщину.
Присутніх привітав Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс. У своєму телезверненні він наголосив, що особливої уваги потребує ставлення до мігрантів, як до людей із визнанням їхнього освітнього рівня, фахової підготовки та культури і традицій.
У конференції беруть участь міністри з питань міграції понад 40 країн — учасниць Ради Європи. До обговорення також долучилися міністри держав — спостерігачів у РЄ (Канада, Японія, Мексика, США) та країн, що співпрацюють з Радою Європи з питань конференцій (Афганістан, Китай, Індія, низка держав Африки й Центральної Азії). Загалом у роботі форуму беруть участь близько 800 осіб.
З української сторони у роботі конференції беруть участь міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова і представники профільних відомств й зацікавлених організацій.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦВК ЗАВЖДИ ГОТОВА!
  • ЗАМІСТЬ ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ — ВИКОНКОМИ
  • ЗНОВУ «ЕЛІТА-ЦЕНТР»?
  • У СТОЛИЦІ ТАЇЛАНДУ— НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН
  • КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ЯРМАРОК РОЗПОЧАЛА РОБОТУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».