Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
НАДІЇ ДЕМОКРАТИЧНОГО КОНВЕНТУ
У Денвері 25–28 серпня 2008 року відбувся передвиборний з'їзд Демократичної партії. Барака Обаму офіційно затверджено кандидатом від Демократичної партії на посаду президента США. Зазвичай таке партійно-політичне шоу розраховане на максимальну увагу національних засобів масової інформації. Адже чим довше кандидат привертає увагу ЗМІ, тим стрімкіше зростає його популярність.

Додаткову інтригу цьогорічному форуму демократів надавала утаємниченість кандидатури на посаду віце-президента. Напередодні виборчого конвенту висували різні версії щодо можливої кандидатури. Одні оглядачі вважали ймовірним висунення Джона Едвардса, який першим із впливових претендентів на номінацію від Демократичної партії на посаду президента США зняв свою кандидатуру на користь Барака Обами. Інші аналітики припускали, що оптимальною кандидатурою на посаду віце-президента могла бути Гілларі Клінтон. Адже, з одного боку, її кандидатура ліквідувала б розрив у симпатіях у демократичному середовищі, який за час попередніх виборів утворився між нею і Бараком Обамою. Крім того, її особистість стала б символом політичної коректності демократів. Адже в такому разі вони висунули би на посаду президента афроамериканця, а на посаду віце-президента — білу жінку. Через такий підхід усі партійні фракції залишились би задоволені.
Зрештою, напередодні відкриття з'їзду Барак Обама назвав своїм партнером і претендентом на посаду віце-президента сенатора Джозефа Байдена. Останній очолював сенатський комітет у закордонних справах, завдяки чому всі звинувачення у недостатній зовнішньополітичній компетенції Барака Обами виглядають нелогічними. Крім того, Байден є вихідцем із робітничого класу та католиком, що дає шанс привернути цю частину демократичного електорату, котра голосувала за Гілларі Клінтон, на бік Барака Обами.
Розрив у рівні популярності між ним і кандидатом республіканців Джоном Маккейном поки що є мінімальним. Тож кожна помилка провідних кандидатів може їм дорого коштувати. На з'їзді Барак Обама підтвердив ліберальне ставлення до абортів і одностатевих шлюбів. Консерватори наголошують, що прихильниками абортів зазвичай є ті, хто вже встиг народитися. Зокрема, Джон Маккейн зайняв чітку позицію щодо збереження цінностей традиційного різностатевого родинного життя. Між провідними кандидатами є й розбіжності стосовно ще одного «гарячого» для Сполучених Штатів внутрішньополітичного питання, яке стосується контролю над вогнепальною зброєю. Потужне лобі з «Асоціації зброярів» рішуче підтримує Маккейна, котрий виступає проти надто радикальних обмежень права пересічних американських громадян мати вогнепальну зброю.
На зовнішньополітичному фронті між кандидатами окреслилась ще одна розбіжність. На думку прихильників Барака Обами, ідея Маккейна про створення «альянсу демократій» автоматично протиставляє Захід решті країн світу. Натомість Барак Обама виступає за поділ тягаря світового лідерства Штатів із союзниками як зі «старої», так і «нової» Європи. Отже, демократи розкрили програмні положення. Тепер Америка чекає на гідну відповідь від республіканців.
також у паперовій версії читайте:
  • ПІДСУМКИ ЛІТНІХ БОЇВ У АФГАНІСТАНІ
  • ПАКИСТАН: ЩО ДАЛІ?
  • КУРДСЬКИЙ ЦЕНТР НАПРУЖЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».