Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАГИНУВ МИХАЙЛО СИРОТА
У середу на Байковому кладовищі поховали народного депутата та «батька» Конституції України Михайла Сироту.

Раніше у Києво-Печерській лаврі відбулась панахида за загиблим у автокатастрофі. Зранку з Михайлом Сиротою прощалися у клубі Кабміну. Вшанувати його пам'ять прийшли Президент Віктор Ющенко та представники політичних таборів. Урядовці перервали засідання Кабінету Міністрів, щоб попрощатися з політиком.
Народний депутат загинув у понеділок увечері. Його Тойота «Камрі» зіткнулася із ДЕУ «Ланосом» на 39-му кілометрі шляху Устимівка— Гребінки— Узин на Київщині. Обидва водії загинули на місці аварії. Дружина Михайла Сироти, яка була разом із ним у машині, перебуває у лікарні. За попередніми висновками експертів, ДТП спричинив 23-річний водій ДЕУ, який начебто виїхав на зустрічну смугу. Причини трагічного інциденту оперативна група МВС з'ясовує. За фактом аварії порушили кримінальну справу за ст. 286 — «Порушення правил безпеки дорожнього руху».

ОЦІНЮЄМО ВЛАДУ...
У масовій свідомості громадян діяльність інститутів влади за всіма критеріями оцінюється переважно критично, водночас існує запит на якісно нові характеристики влади, важливими рисами якої буде піклування про народ, дотримування законності, некорумпованість, чесність і справедливість. Такий загальний висновок опитування, проведеного Центром соціологічних досліджень «Софія» з 21 до 29 червня в усіх областях, АР Крим, містах Київ і Севастополь, оприлюднив під час засідання «круглого столу» в Укрінформі на тему «Українська влада: царює, панує чи керує?» керівник соціологічних програм Олександр Левцун.

Він зазначив, що українську владу в масовій свідомості уособлюють передовсім Президент (42,7%) і Прем'єр-міністр (38,6%). Верховну Раду як символ влади назвали 27,1% опитаних. Нинішню владу респонденти оцінювали на підставі запропонованих критеріїв, до переліку яких входила 21 позиція. Позитивні оцінки за всіма критеріями назвали менше третини респондендентів, тоді як негативні — половина опитаних. 70% відсотків вважають, що влада певною мірою корумпована, не піклується про народ, не дотримується законності.
Водночас, за даними опитування, у масовій свідомості домінують патерналістські настрої й як зворотний бік цього — авторитарні, тобто багато хто покладається на сильних політиків, які будуть спроможні навести справжній лад. Опитування засвідчило, що 60,7% українців вважають, що було б краще, якби до влади прийшли нові політики. Лише 22,4% респондентів схильні думати, що ліпше, коли при владі залишаться нинішні.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНОВУ ЗАМАХ НА ЖИТТЯ?
  • «FORBES» НАЗВАВ НАЙВПЛИВОВІШУ ЖІНКУ
  • ЗАРУЧНИЦЮ ЗВІЛЬНЕНО
  • ЗНОВУ ГОРЯТЬ СКЛАДИ
  • РОЗПОЧАВСЯ ВЕНЕЦІАНСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».