Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НАУКА
ПОЯВУ РАКУ «ПОСТАВЛЕНО НА ГОДИННИК»
Учені з Техасу виявили, що процес метилування, тобто приєднання до генів молекул метану, може слугувати точним показником ризику виникнення раку грудей, повідомляє Укрінформ із посиланням на АFP.
Фахівці пояснюють, що процес метилування — це процес приєднання до гена молекул метану, позбавлених одного атома водню. Така реакція «вимикає» ген, допомагаючи визначити точну швидкість ділення клітин.

«Чим більша кількість клітин ділиться, тим більший ризик захворіти на рак. Спостереження за процесом метилування може дати дослідникам можливість побачити, як часто діляться клітини і скільки часу на годиннику жінки. Тільки-но «годинник» покаже певний час, рак грудей стає найбільш вірогідним»,— зазначає професор Девід Юхус.
Науковці дослідили зразки клітин 164 жінок з високим і низьким ризиком початку пухлинного процесу. Фахівці виміряли рівень метилування п'яти генів, покликаних зупиняти розвиток цієї хвороби. Виявилось, що рівень метилування гена RASSF1A підвищується до настання менопаузи, це свідчить про те, що цей процес може слугувати свого роду молекулярним годинником, що записує історію ділення клітин, та індикатором ризику виникнення раку. Але в той же час фахівці наголошують, що молекулярний годинник може йти й у зворотний бік.
За словами Юхуса, всім відомо, що народження дітей замолоду знижує небезпеку раку грудей. Проте цей ризик може також залежати від рівня метилування в деяких генах.
також у паперовій версії читайте:
  • ГУМАННИЙ РЕНТГЕН
  • БИТВА ЗА МЕТАЛ НА ПЛАЦДАРМІ «БІО»
  • ТРОФЕЇ АРХЕОЛОГІВ:

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».