Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗБІЛЬШЕНО ДОПОМОГУ ПОТЕРПІЛИМ
Кабінет Міністрів України ухвалив низку постанов, спрямованих на збільшення допомоги населенню шести регіонів, що потерпіли від стихійного лиха.
Зокрема, урядовою постановою затверджено нову методику оцінки втрат майна. При втраченому житлі кожен його квадратний метр відшкодовується у розмірі 3850 грн. Причому відбудова втраченого помешкання буде вестися в межах квадратури попередньої площі. Урядом ухвалено рішення про фінансування побудови житла у межах перенесення будинків, що встояли під час повені, але постійно підтоплюються.

Авансова допомога для людей, котрі втратили будинки або їхні будинки буде перенесено, підвищена до 100 тис. грн. На ремонт помешкання збільшено норматив відшкодування втрат удвічі. Якщо раніше втрати компенсувалися у межах 355 грн за квадратний метр, то нині компенсація зросла до 850. Людям, чиї оселі потребують ремонту, збільшено розмір авансової допомоги до 30 тис. грн. Постраждалому населенню збільшено матеріальну допомогу за втрати: до п'яти тисяч гривень додали ще тисячу. Для того щоб діти з родин, котрі живуть на територіях, які зазнали стихійного лиха, підготувалися до школи, уряд виділить на кожну дитину 1 тис. грн.

НАЙВИЩА ЛЮДИНА ЖИВЕ В КИТАЇ
Книга рекордів Гіннесса повернула титул найвищої людини світу китайцю Бао Сішуну, після того як українець Леонід Стадник відмовився вимірювати зріст за новими правилами.

Бао, у якого 236 см, уже був володарем титулу найвищого чоловіка світу протягом року. 2006-го він поступився титулом Л. Стаднику, чий зріст — 257 см. Про це заявив головний редактор Книги рекордів Гіннесса Крейг Глендей.
Китаєць Бао пройшов нову процедуру, до якої входили шість вимірювань упродовж доби, стоячи і лежачи, тоді як Стадник відмовився це зробити. Раніше повідомлялось, що титул українцю було надано на підставі заявки від його лікаря.
«Ми зрозуміли, що існує ажіотаж щодо таких понять як людський зріст, тому вирішили, що ця категорія є важливою, аби покладатись лише на визначення лікарів. Тож ми вирішили зробити більш жорсткими правила для того, щоб бути впевненими і не мати жодних сумнівів»,— заявив Глендей.
Компанія «Гіннесс» зверталась до Л. Стадника з проханням зробити вимірювання ще з 2004 року і навіть пропонувала прислати до нього своїх представників або організувати його візит до Британії, але він публічно сказав, що не хоче, аби його турбували.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНЦІ — ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ОРГАНІЗМ
  • ЧФ РФ: СТАТУС-КВО?
  • АВІАКАТАСТРОФА В МАДРИДІ
  • ВІДСТАВКА МУШАРРАФА
  • ОБМІНЯЛИСЯ ЗАРУЧНИКАМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».