Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ЄВРОПЕЙСЬКА «АНТИЛІСАБОНСЬКА» ПАРТІЯ
Проголосувавши на референдумі проти Лісабонського договору, покликаного додати динаміки розвитку Європейського Союзу, ірландці мають намір поширити антиєвропейську пропаганду на решту країн континенту.

Деклан Генлі, головний ідеолог ірландського «ні» Лісабонському договору, збирається шукати в ЄС однодумців для того, щоб висунути їх кандидатами до Європарламенту.
Генлі, бізнесмен-мільйонер, напередодні червневого референдуму організував надзвичайно ефективну кампанію проти затвердження документа. Тепер він переходить до наступного етапу втілення свого плану, маючи на меті перетворити вибори до Європейського парламенту в червні наступного року на своєрідний референдум. З цією метою Генлі хоче створити нову партію, скориставшись «брендом» своєї організації «Лібертас», аби сприяти висуненню кандидатів, які не підтримують договору. «Ми матимемо один фундаментальний пункт програми: «ні» Лісабонському договору»,— каже він.
Однією з країн, де хоче побувати Генлі, є Польща. Він приїде, щоб шукати відповідних кандидатів. Це пояснюється тим, що Польща не тільки велика і важлива країна, але має досвід життя за авторитарного режиму.
Постать Генлі досить неоднозначна. Він багато разів бував у Польщі, мав бізнес у Росії і Латвії. Мільйонер стверджує, що його героями є Лєх Валенса та інші антикомуністичні діячі. Він вважає себе ентузіастом євроінтеграції, але Лісабонський договір не подобається йому, бо дає забагато повноважень невиборній еліті. На думку ірландського бізнесмена, це недемократично.
Генлі хоче прихилити на свій бік не так політиків, як бізнесменів, діячів культури і науки. «Це мають бути впливові особи право- або лівоцентристських поглядів, які шанують демократію і хочуть присвятити цій справі кілька років життя. Особи, які прагнуть будь-що зробити політичну кар’єру, не є бажаними»,— застерігає ірландський оригінал.
Якщо йому вдасться досягти запланованого, то це стане несподіваним явищем в політиці, бо теперішні європейські партії — це насправді лише об’єднання національних партій. Вибори до Європейського парламенту в усіх країнах нагадують національні вибори, а європейські проблеми не є для кандидатів вирішальними. Завдання Генлі буде складним тому, що в боротьбі за голоси йому доведеться протистояти досвідченим політичним силам.
Однак ті, хто його знає, припускають, що він досягне певного успіху. «Під час ірландського референдуму Генлі довів, що є дуже ефективним організатором»,— стверджує журналіст ірландської «Санді таймс». Раніше про нього ніхто не знав, але він так професійно організував кампанію, що дехто почав вважати його агентом США. Фірма Генлі «Рівада нетворкс» заробляє переважно на продажу систем бездротового зв’язку у США.
Важко собі уявити, щоб його партія стала однією з головних сил у Європейському парламенті. На думку Генлі, успіхом стане не тільки певна кількість мандатів: «Можливо, перемогою вважатиму 30 мандатів, може — 80. Усе залежатиме від того, як решта поставиться до результатів виборів».
також у паперовій версії читайте:
  • ПІД ГРИФОМ «ТАЄМНО»
  • «ГЕРНІКА» БІЛЬШЕ НЕ ПОДОРОЖУВАТИМЕ
  • «...НАМ ПАРТІЯ СВІТИТЬ!»
  • ЄС І НЕЛЕГАЛЬНЕ ВИРУБУВАННЯ ЛІСУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».