Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОЛІМПІАДО, НА СТАРТ!
Сьогодні, коли в Україні буде 15-та година 8 хвилин і 8 секунд, у столиці ХХІХ літніх Олімпійських ігор розпочнеться церемонія офіційного відкриття змагань. Китайці, які вірять у магію цифр, запланували початок урочистостей на восьму годину вечора вісім хвилин вісім секунд восьмого числа восьмого місяця восьмого року. «Вісімка», на думку жителів Піднебесної, приносить достаток.

Здобувати славу до Пекіна вирушила рекордна кількість вітчизняних спортсменів — 254, а загалом українська делегація складається з 445 осіб. На Олімпіаду вирушило також 16 спаринг-партнерів і запасних спортсменів олімпійської збірної, 150 тренерів, лікарів і масажистів, 25 офіційних осіб і членів штабу олімпійської делегації. Якщо згадати про грошові винагороди (до цього спонукають і китайські нумерологи), то українець або українка, яким пощастить стояти на першій сходинці олімпійського п’єдесталу і співати національний гімн, стануть багатшими на 700 тисяч гривень. Срібні призери отримають півмільйона в українській валюті, бронзові — 350 тисяч. Суми виплат уряд суттєво збільшив порівняно з попередніми роками.
Втім, навряд чи гроші є головним стимулом для прогресу олімпійця. Сам факт під час виступу головного старту чотириріччя вже є суттєвою винагородою, адже, за словами родоначальника сучасного олімпізму барона П’єра де Кубертена, «головне — не перемога, а участь».
Щоправда, не всі сучасні атлети ставляться до Олімпіади з належним пієтетом — непоодинокі випадки дискваліфікації спортсменів за вживання заборонених препаратів. За кілька днів до старту змагань у Пекіні «червону картку» отримали кілька російських легкоатлеток, декотрі з них мали у своєму активі найкращі результати сезону у світі...
Українців «на гарячому» ще не ловили (єдиним винятком є дискваліфікація боксера Ісмаеля Сіллаха, та про його позитивний допінг-тест було відомо вже давно).
Перед стартом Олімпіади в китайській столиці був відкритий Український дім, де відбуватимуться головні позазмагальні події за участі вітчизняних представників — прес-конференції, зустрічі з прихильниками, наради штабу збірної. Там 11 серпня свої надбання світовій спільноті презентуватиме наша батьківщина. На день України в Пекіні прибуде близько 300 осіб. Серед них — представники оргкомітету Ігор, члени Міжнародного олімпійського комітету та керівники міжнародних олімпійських федерацій, голови делегацій різних країн, олімпійські чемпіони і призери. Цей захід відвідає президент МОК Жак Рогге.
Зустрічатимуть гостей українською музикою, а частуватимуть стравами української кухні, повідомляє офіційний сайт НОК України.
У добру путь, Олімпіадо! Віримо, що найкращі наші спортсмени спонукають вивчити слова українського гімну багатьох шанувальників спорту в усьому світі!
також у паперовій версії читайте:
  • ГРАНДИ ДАРУЮТЬ ГАНДИКАП
  • НЕЙМОВІРНИЙ «ХУНГАРОРИНГ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».