Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ПУТІВКИ Й КОМПЕНСАЦІЯ ЗА НИХ

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян і Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення».

Віднині грошова компенсація виплачується інвалідам війни та інвалідам, зазначеним у ст. 6 п. 2 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», за місцем їхнього обліку один раз на два роки від дня звернення із заявою про надання путівки або виплату грошової компенсації, якщо ці особи протягом двох років не одержували безплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність такого лікування або медичних протипоказань.
Компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування учасникам бойових дій, учасникам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», особам, зазначеним у Законі України «Про жертви нацистських переслідувань» та ветеранам праці відповідно до Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» виплачується за їхнім бажанням у розмірі вартості самостійного санаторно-курортного лікування на час проведення оздоровлення, але не більше, ніж середня вартість путівки.
Право на компенсацію настає від дня звернення із заявою про її виплату один раз на два роки.
Витрати, пов’язані з виплатою грошової компенсації покриваються коштом державного бюджету. Щодо забезпечення путівками. Органи праці та соціального захисту населення забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів інвалідів усіх категорій коштом Мінпраці; осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», осіб, зазначених у ст. 6 п.1 — 4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» та ветеранів війни в санаторіях Мінпраці за кошти відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Інваліди війни та інваліди, зазначені у ст. 6 п.2 Закону «Про жертви нацистських переслідувань», учасники бойових дій, особи, зазначені у ст. 6 п. 1 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» забезпечуються путівками щороку.
Учасники війни та особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та особи, зазначені у ст. 63, 61 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», забезпечуються путівками один раз на два роки.
також у паперовій версії читайте:
  • АДРЕСНІСТЬ — ПЕРЕДУСІМ
  • ОДНОРАЗОВА ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ
  • Є ВИБІР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».