Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БЕЗПОРЯДКИ В МОНГОЛІЇ
Відкрилася екстрена сесія Великого державного хуралу, яка має розглянути ситуацію у країні після нічних безпорядків і питання «відновлення нормального громадського життя». В Улан-Баторі зараз зберігається спокійна обстановка. Центр і прилеглі райони патрулюють військовослужбовці й поліція, на перехрестях стоять бронетранспортери. Діє режим надзвичайного стану і комендантська година.

Як повідомляють інформагентства, у столиці під час безпорядків загинуло п’ятеро осіб. Двоє із загиблих, за твердженням лікарів, були застрелені. Зазначається також, що під час хаосу постраждало близько 400 співробітників монгольської поліції.
Напередодні, 1 липня, в Улан-Баторі указом президента Монголії Намбаріна Енхбаяра був оголошений надзвичайний стан з 23 год 30 хв терміном на чотири дні.
Причиною запровадження НС було масове безладдя, що спалахнуло у столиці після парламентських виборів, які відбулися у неділю. Активісти опозиції вимагають перегляду їхніх результатів.
Протягом дня у вівторок поблизу будинку Монгольської народно-революційної партії (МНРП) перебувало від 500 до 1500 активістів, котрі вимагали скасування результатів виборів. Протестувальники кидали пляшки із запалювальною сумішшю у будинок МНРП, підпалили один автомобіль, перекрили рух по центральній вулиці, що веде до штаб-квартири партії.

ПА ОБСЄ УХВАЛИЛА РЕЗОЛЮЦІЮ ЩОДО ГОЛОДОМОРУ
Парламентська Асамблея Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) ухвалила резолюцію щодо Голодомору в Україні, повідомляє агентство «Казахстан сьогодні».

Резолюція «рішуче пропонує всім парламентарям вжити заходів для визнання факту Голодомору в Україні»,— йдеться в тексті документа.
«ПА ОБСЄ віддає данину пам’яті безневинним життям мільйонів українців, загиблих під час Голодомору 1932-1933 років унаслідок масового голоду, викликаного жорсткими навмисними діями й політикою тоталітарного сталінського режиму»,— зазначається в документі.
Парламентська Асамблея також підтримує ініціативу України щодо «розкриття всієї правди цієї трагедії українського народу, зокрема, шляхом проведення просвітницької роботи про Голодомор на міжнародному й національних рівнях».
Резолюція була ухвалена, незважаючи на заперечення представників Росії та Казахстану.
«Ми повинні визнати, що Голодомор був не тільки в Україні, у цій трагедії постраждали росіяни, поляки, казахи, інші народи»,— сказала в своєму виступі на пленарному засіданні ПА ОБСЄ в Астані у четвер представник російської делегації Наталія Карпович.
Голова сенату Казахстану Касим-Жомарт Токаєв також вважає, що ПА ОБСЄ має визнати, що «голод був не лише в Україні, а й у багатьох інших районах СРСР». «Із моєї точки зору, нам слід керуватися точними юридичними й політичними документами, які б підтвердили тоталітарний характер режиму Сталіна»,— додав він.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИКРИТО ЗМОВУ
  • У КОЛУМБІЇ ЗВІЛЬНИЛИ ЗАРУЧНИКІВ
  • І ЗНОВУ — ПРО ГРОМАДЯНСТВО ЖВАНІЇ
  • КОНТРАБАНДІ — СТОП!
  • ПРИНЦ ЗАТРИМАВ ЧОВЕН ІЗ КОКАЇНОМ
  • УГОДУ РАТИФІКОВАНО
  • ОБРАНО «МІС-БІКІНІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».