Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УКРАЇНСЬКИЙ ВІМБЛДОН: ЗАКІНЧИВСЯ, ЛЕДЬ РОЗПОЧАВШИСЬ...
Трьох днів вистачило вісьмом представникам України, щоб завершити боротьбу в одиночному розряді на найпрестижнішому трав’яному тенісному турнірі світу — Вімблдонському. Та кілька здобутків теж варто відзначити. Приміром, не можна не згадати про чудовий дебют Сергія Стаховського на Вімблдоні — лише травма завадила українцеві зіпсувати настрій одному з фаворитів.

Розпочати варто з того, що перший номер українського чоловічого тенісу минулого четверга переможно завершив участь у кваліфікаційному турнірі. В останньому раунді відбору Стаховський легко переграв мексиканця Сантьяго Гонсалеса — 6:3, 6:4, 7:5.
Після жеребкування основної сітки Вімблдону з’ясувалося, що продовжити переможну серію Сергію Стаховському буде вкрай складно. У першому колі на нього чекав іспанець Давид Феррер, п’ятий сіяний на турнірі. У світі тенісу досить поширеною є думка про те, що на «швидких» покриттях (харді або траві) іспанці грають набагато гірше, ніж на улюбленому ґрунті. Щодо більшості піренейських тенісистів такі твердження є справедливими, але для найталановитіших іспанців перехід з одного покриття на інше не є аж таким критичним. Яскраве підтвердження цієї тези — блискучий виступ другої ракетки планети Рафаеля Надаля на турнірі «Стелла Артуа» в Лондоні. «Король ґрунту» взагалі став першим після легендарного румуна Іліє Настасе чинним чемпіоном «Ролан Гаррос», якому вдалося перемогти на першому великому турнірі короткої трав’яної сесії. Давид Феррер на траві теж грати вміє: два роки тому він дійшов до четвертого раунду Вімблдону.
У першому сеті матчу Феррер — Стаховський на корті тривала рівна боротьба, яка закономірно завершилася тринадцятим геймом. Іспанець переважав у грі на задній лінії, а от такі суто трав’яні «козирі», як перевага на подачі і гра біля сітки, краще вдавалися українському тенісисту. На тай-брейку першої партії Стаховський навіть мав сет-бол, та реалізувати його не зміг і програв 6:8. У другому сеті фаворит Феррер завдяки єдиному брейку виграв з рахунком 6:3. У третій партії, якій судилося стати останньою, Сергій уже на старті повів у рахунку з брейком — 3:0, але змушений був відмовитися від подальшої боротьби через падіння в четвертому геймі на підступній вімблдонській траві, яке призвело до травми плеча. Стаховський ще знайшов у собі сили вийти на п’ятий гейм, та після першого ж розіграшу визнав себе переможеним. Та все одно єдиний представник України в чоловічому одиночному розряді залишав Вімблдон під оплески публіки.
Понеділок взагалі став українським днем на неофіційному чемпіонаті світу на трав’яних кортах. Наші дівчата успішно подолали бар’єр першого кола. Тетяна Перебийніс у непростому поєдинку переграла чешку Петру Квітову. Вигравши першу партію з рахунком 6:4, харків’янка провалила другий сет — 0:6. Та, вочевидь, недаремно тенісисти вважають, що в кожному сеті опонентові варто дати виграти хоча б гейм. У матчі Перебийніс — Квітова тенісний забобон спрацював на всі сто відсотків: Тетяна зібралася на вирішальний сет і спромоглася зробити вирішальний брейк — 6:4.
Перша ракетка України Олена Бондаренко сама створила собі проблеми в матчі з маловідомою британкою Мелані Сауф. Після перемоги в першій партії (6:3) Олена дозволила опонентці виграти на тай-брейку другий сет, але в третьому знову була сильнішою — 6:4.
Катерина Бондаренко розпочала турнір зі проблем. Першу партію зустрічі з японкою Рікою Фудживарою молодша з сестер програла з рахунком 1:6. Лише після цього вона згадала, що вміє грати на вімблдонській траві (2004 року Катерина виграла тут юніорський турнір) і переграла суперницю у двох наступних сетах — 6:4, 6:3.
А от у вівторок зачохлили ракетки чотири наші представниці. Юлія Вакуленко у двох партіях поступилася
22-й сіяній на турнірі італійці Флавії Пеннетті — 3:6, 4:6. Марія Коритцева програла канадці Александрі Возняк — 5:7, 4:6. Китаянка Шуай Пень була сильнішою за Вікторію Кутузову — 6:3, 6:4.
Мало шансів на успіх мала й Ольга Савчук, адже вона в першому колі грала з другою сіяною на Вімблдоні сербкою Єленою Янкович. Першу партію донеччанка програла з рахунком 3:6, а в другій перевага однієї з фавориток Вімблдону була ще переконливішою — Янкович швидко довела рахунок до 5:0, згодом дозволила собі програти два гейми, що не завадило завершити матч перемогою — 6:2.
Турнірна сітка для українських тенісисток була складена так, що серйозні сподівання на вихід до третього кола мала тільки Олена Бондаренко. Суперниця була цілком прохідною — 109-та ракетка світу чешка Барбора Захлалова-Стрикова. Та показати все, на що вона здатна, Олені знову завадила хронічна травма. Українка програла першу партію з рахунком 3:6, а коли в другому сеті рахунок став 0:3, відмовилася від подальшої боротьби.
Щоб вийти до наступного раунду, Катерині Бондаренко і Тетяні Перебийніс потрібно було стати авторками сенсацій. Бондаренко-молодша зустрічалася з четвертою сіяною на Вімблдоні росіянкою Світланою Кузнецовою і не знайшла аргументів проти потужних ударів петербурженки — 2:6, 3:6.
Тетяна Перебийніс грала з торішньою фіналісткою Вімблдону, одинадцятою сіяною француженкою Маріон Бартолі. Першу партію наша співвітчизниця програла — 2:6. У другому сеті Тетяна «зачепилася», змогла повести з брейком — 5:2. Те, що сталося далі, є ілюстрацією тенісного прислів’я «де 2:5, там і 7:5». Наступні п’ять геймів, а разом з ними і весь поєдинок виграла Маріон Бартолі.
Від наших співвітчизниць гучних сенсацій ми не дочекалися, та все ж на турнірі вони є. У вівторок німець Бенджамін Беккер, відомий насамперед тим, що останнім здобув перемогу над легендарним Андре Агассі, спромігся на ще один гучний результат. У трьох партіях, які закінчилися з однаковим рахунком 6:4, однофамілець ще однієї тенісної легенди Бориса Беккера переграв четвертого сіяного росіянина українського походження Миколу Давиденка.
Ще несподіванішим став результат матчу другого кола, що відбувся в середу. Нині 75-й тенісист планети Марат Сафін, найкращі результати якого вже далеко позаду, відправив на трибуни третього сіяного на турнірі, чинного переможця відкритого чемпіонату Австралії, торішнього півфіналіста Вімблдону серба Новака Джоковича. 28-річний росіянин не став затягувати поєдинок — він виграв у трьох партіях — 6:4, 7:6, 6:2.
Здається, це не остання несподіванка нинішнього Вімблдону. До того ж у жіночому турнірі ще жодних сенсацій не зафіксовано. Невдовзі будуть?
також у паперовій версії читайте:
  • МАНЬЇ-КУР: «ЧЕРВОНИЙ» ЕТАП
  • «ЗОЛОТА РИБКА» ПОТЬМЯНІЛА
  • КИТАЙСЬКИЙ ПРОГРЕС

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».