Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УЗГОДЖУЄТЬСЯ З НАЦІОНАЛЬНИМИ ІНТЕРЕСАМИ
Діалог між Україною та Латвією розвивається по висхідній у всіх сферах. Про це сказав 25 червня на спільній прес-конференції з президентом Латвії Валдісом Затлерсом глава нашої держави Віктор Ющенко. Він констатував, що під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці між країнами. Підписано дворічний план дій на 2008–2010 роки в економічній сфері. Український президент подякував латвійській стороні за підтримку наших зовнішніх пріоритетів — інтеграції до ЄС та НАТО. У цьому контексті він зазначив, що Латвія — унікальна країна, яка може надати допомогу нашій державі в справі інтеграції до цих структур.

Віктор Ющенко наголосив на важливості розвитку двостороннього діалогу в усіх сферах. Він повідомив, що через 3–4 тижні Латвію відвідають представники регіональної влади, мери міст України для налагодження взаємодії з латвійськими колегами. У Ризі побуває також делегація Міністерства оборони з метою ознайомлення з досвідом переходу латвійської армії до стандартів НАТО.
Глава держави подякував латвійській стороні за увагу до української громади Латвії, яка має свої власні друковані видання та українські школи, а також повідомив, що цього року відбудеться обмін експозиціями провідних національних музеїв двох країн з метою ближчого ознайомлення з культурною спадщиною одна одної. Віктор Ющенко висловив подяку за визнання Голодомору в Україні 1932–1933 років актом геноциду.

БАЛТІЙСЬКОМУ МОРЮ ЗАГРОЖУЄ ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА
Екосистема Балтійського моря на межі розпаду: площа мертвих зон, де через нестачу кисню не залишилося нічого живого, постійно збільшується. Про це йдеться у доповіді Світового фонду дикої природи (WWF).

«Мертві зони Балтійського моря можуть спричинити руйнування всієї екосистеми, якщо їхнє поширення не буде зупинене»,— заявив керівник шведського відділу WWF Ласе Густафсон, закликавши країни регіону вжити термінових заходів для боротьби із забрудненням.
Головною причиною появи мертвих зон є надмірна кількість фосфору і азоту, що потрапляють у воду з сільськогосподарськими відходами. Це сприяє зростанню водоростей. Після загибелі водорості та інші організми відкладаються на морському дні, а бактерії гниття поглинають кисень, який необхідний рибам.
Із десяти мертвих зон Світового океану сім знаходяться у Балтійському морі. Концентрація шкідливих речовин, наприклад, діоксинів і кадмію, тут набагато вища, ніж у відкритому морі та океанах, бо водообмін через протоки, що з'єднують Балтику з Північним морем, займає десятки років.
також у паперовій версії читайте:
  • ПІРАТИ ЗНОВУ ЛЮТУЮТЬ
  • «ФЕНЬШЕНЬ» ДІСТАВСЯ КИТАЮ
  • МІГ БИ СТАТИ МІЛЬЙОНЕРОМ, ЯКБИ...
  • НЕ ЇЖТЕ М’ЯСО КЛОНОВАНИХ ТВАРИН!
  • ДЕНЬ МОЛОДІ СВЯТКУВАТИМУТЬ ПРОТЯГОМ ТИЖНЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».