Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НОВА КНИГА ПРО БОНДА Б'Є РЕКОРДИ ПРОДАЖУ

Твір називається «Дияволу не все одно». У перші чотири дні появи роману на полицях книгарень читачі придбали понад 44 тисячі примірників, повідомляє «The Guardian» із посиланням на представника видавництва. Рекламну кампанію нової книжки про суперагента можна порівняти за масштабом із дорогими промоакціями, пов'язаними з виходом останньої книги Джоан Роулінг про хлопчика-чарівника «Гаррі Поттер і Дари смерті».
Нагадаємо, що Фолкс — письменник, знаний у Великій Британії за такими творами як «Пташина пісня» і «Шарлота Грей». Спадкоємці Яна Флемінга вибрали його з кількох претендентів. На створення роману про Бонда знадобилося шість тижнів.
Себастьян Фолкс говорить, що серйозно поставився до пропозиції продовжити серію історій про пригоди секретного агента. За його словами, нова книга — це «приблизно на вісімдесят відсотків Флемінг». «Я не прагнув до повного наслідування. Проте твердо слідував правилам оповідання й стилістиці Флемінга. Призначення роману — продовжити серію книг про Бонда, в яких сюжет,— це все»,— наголосив автор.
Головними рецензентами книжки були родичі Флемінга та співробітники компанії «Ян Флемінг паблікейшнз». Директор компанії Корінн Тернер заявила, що родині творця Бонда сподобався роман. Вона зазначила також, що показувала текст одному з продюсерів кіноверсії бондіани — Барбарі Брокколі. «Якби я сказала Барбарі, що спадкоємці Флемінга випадково знайшли в підвалі старий рукопис, вона б мені повірила. Кращої книги на ювілей Яна ніхто не зміг би написати»,— стверджує Тернер.


В'ЯЗНИЦЯ—РЕСТОРАН
У Тоскані на кілька днів за рік на ресторан перетворюють справжню в'язницю. Це — найоригінальніший заклад харчування в Італії. Обід тут коштує 35 євро, замовити його можна через місцеву турагенцію, повідомляє власкор Укрінформу в Римі.
За один вечір ресторан «Fortezza Medicea» приймає сто клієнтів. На вході їх обшукують, конфіскують мобільні телефони, сумки й сумочки, перевіряють через металодетектор. Столові прибори подають лише пластикові. Куштувати делікатеси доводиться під наглядом відеокамер. Зате клієнти вечеряють у колишній каплиці замку XIV ст. Зал освітлюють свічками. Меню тут вишукане, а офіціанти — сама люб'язність. Особливу пікантність стравам додає екстрим ситуації.
У ресторані працюють лише в'язні під постійним наглядом озброєної охорони. Протягом року їх навчають готувати й подавати на стіл. Кухарям-зекам доводиться попереджати охоронця увесь час, коли вони беруть у руки ніж. Однак їм це подобається, бо уроки кулінарії й сама робота приємно урізноманітнюють їхні будні.
Частину грошей, виручених рестораном, віддають на доброчинність. Інша мета проекту — навчити арештантів професії, яку вони могли б використовувати після звільнення. До роботи допущено 30 осіб зі 150. Проект започатковано 2006 року.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».