Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИНАМО» — «ШАХТАР» — НА ДЕСЕРТ!
Цього тижня оприлюднено календар вітчизняного футбольного чемпіонату, який відтепер матиме нове ім'я — Українська футбольна прем'єр-ліга (УФПЛ).

У столичному Будинку футболу представники шістнадцяти клубів провели публічне жеребкування матчів наступного сезону. Воно відбувалося згідно з рейтингом, який сформували відповідно до місць клубів у попередньому чемпіонаті. Новачки елітарного дивізіону маріупольський «Іллічівець» та ФК «Львів» у цьому списку посіли передостанню і останню позиції відповідно.
Перед жеребкуванням представники прем'єр-ліги «розвели» між собою п'ять пар команд. Це означає, що клуби з одного міста, а також дніпропетровський «Дніпро» і криворізький «Кривбас», за винятком очної зустрічі в одному і тому ж турі, не гратимуть на домашній арені. У прем'єр-лізі сподіваються, що це позитивно вплине на забезпечення охорони громадського порядку в день матчів, а також підвищить інтерес глядачів до поєдинків. Ще однією «родзинкою» найближчого чемпіонату буде те, що головні претенденти на «золото» — київське «Динамо» і донецький «Шахтар» очні матчі проведуть в останніх турах першого та другого кола. Причому в заключному турі чемпіонату команди гратимуть у столиці.
Матч-відкриття першого туру та всього чемпіонату України сезону 2008–2009 відбудеться у п'ятницю, 18 липня, в ньому зіграють донецький «Металург» і львівські «Карпати». Наступного дня «Динамо» прийматиме переможця першої ліги — «Іллічівця». 19 липня зустрінуться «Чорноморець» з «Арсеналом» і «Кривбас» із запорізьким «Металургом». 20 липня відбудуться ще три матчі першого туру прем'єр-ліги. Чемпіон України «Шахтар» на виїзді екзаменуватиме абсолютного дебютанта еліти клуб «Львів». «Харків» прийматиме «Ворсклу», а «Зоря» — «Металіст». Матч «Таврія» — «Дніпро» перенесли на середу, 23 липня, через участь сімферопольського клубу в Кубку Інтертото. Перенесено і матч кримчан у другому турі. В Харкові з «Металістом» підопічні Михайла Фоменка зіграють 30 липня, а не 25–27 липня, як інші команди прем'єр-ліги.
Перше коло чемпіонату завершиться 15 листопада. Цього дня в Донецьку зіграють чемпіони і віце-чемпіони України. Визначився і господар зустрічі за Суперкубок України, який 15 липня в Полтаві розіграють «Шахтар» і «Динамо». За результатами жеребкування першою на афіші буде команда з Донецька.
також у паперовій версії читайте:
  • КАТЕРИНА БОНДАРЕНКО: СЛІДАМИ СЕСТРИ
  • БК «КИЇВ»: ЗАМІСТЬ МАХОРИЧА — ОБРАДОВИЧ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».