Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОНУМЕНТ ЗАГИБЛИМ ЖУРНАЛІСТАМ
На даху центрального офісу британської мовної корпорації Бі-Бі-Сі в Лондоні з'явився меморіал, присвячений пам'яті журналістів, які загинули в «гарячих точках» по всьому світу. Його урочисто відкрив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Скульптура, що доповнює шпиль церкви Всіх Душ і радіощоглу Будинку радіомовлення на лондонській площі Портланд-Плейс, буде «даниною пам'яті тим, хто пожертвував своїм життям, аби поінформувати нас». «Це й данина визнання тим, хто вцілів, а також тим, хто в ці хвилини перебуває на передньому краї, ризикуючи своїм життям»,— додав Пан Гі Мун.

Скульптура називається «Подих», це — перевернутий скляний конус заввишки близько десяти метрів. У понеділок о 22.00 за місцевим часом із конуса вирвався у небо промінь світла. Тепер щоночі під час 10-годинного випуску новин пам'ятник світитиметься, доповнюючи нічну панораму центру британської столиці. Витвір став призером міжнародного конкурсу Бі-Бі-Сі. У доповнення до скульптури корпорація замовила вірш поетові й колишньому військовому кореспондентові Джеймсу Фентону. Автор скульптури — іспанський художник Жауме Пленза.
За даними міжнародного інституту безпеки журналістів, упродовж останніх десяти років у світі щотижня в середньому гине двоє працівників засобів масової інформації.

ЧИСЛО БІЖЕНЦІВ ЗРОСТАЄ
Другий рік поспіль кількість біженців у світі продовжує зростати. Про це заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутерріш.

Майже половина з них — вихідці з Іраку та Афганістану. Число переміщених осіб, змушених залишити місця свого постійного мешкання, але які не обов'язково поїхали зі своєї країни, зросло до 26 млн осіб. Головними причинами цього явища стали війни у названих державах, зміни клімату, зростання цін на продукти і бідність населення. Незважаючи на те, що в період з 2001-го до 2005 р. кількість біженців у світі знижувалась, останніми роками вона усе ж зростає.
За оцінками ООН, близько трьох мільйонів афганців живуть за межами своєї країни, переважно в Ірані та Пакистані. До Сирії і Йорданії переїхало близько двох мільйонів іракців. Найбільше їх прямує до Пакистану, передовсім через його близькість до Афганістану. У списку держав, що відкривають свої кордони для великого числа біженців,— Сирія, Іран, Німеччина, Йорданія, Танзанія, Китай, Велика Британія, Чад і США.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ДТП ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ УКАЗ
  • НЕЕТИЧНО!
  • НІЧОГО СВЯТОГО...
  • ЗНОВУ ДЕМ'ЯНЮК
  • «СПЕЦІАЛЬНЕ СУСІДСТВО» ЯК ФОРМА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».