Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА
НЕ ПРИЇДУТЬ, ТО ХОЧ ПРОЧИТАЮТЬ...
Плануючи мандрівку потенційний турист замислюється над тим, чи достатньо в нього інформації про місця, які він збирається відвідати. Чи не ризикує витратити кошти на вояж із сумнівними враженнями?

У Чернівецькій області реалізується програма розвитку туризму на 2004–2010 роки, якою передбачено вдосконалення системи державного регулювання галуззю, розвиток матеріальної бази та інфраструктури, використання рекреаційних ресурсів та історико-культурної спадщини регіону.
Природні передумови для прогресу сфери прийому гостей — чудові: передгір’я та низькогір’я Карпат, гірські села з автентичними принадами, тисячолітній Хотин і хотинська фортеця, комплекс унікальних печер на кордоні з Молдовою, вдале географічне положення (Буковина є складовою карпатського регіону), наближеність до потенційно важливих ринків Центральної Європи. Додаймо чудові кліматичні та екологічні умови, наявність значної кількості історико-архітектурних пам’яток, що досі збереглися на Буковині, багата культурна спадщина, розмаїття національної кухні, унікальні джерела мінеральних вод, міжнаціональна та міжрелігійна злагода, доброзичливе і гостинне населення.
На жаль, нерозв’язані проблеми ставлять під загрозу виконання згаданої програми. Це — і невідрегульованість механізмів транскордонної співпраці в туристичній сфері та адаптації її до вимог ЄС; недостатнє обласне фінансування розвитку туристичної галузі (для порівняння: в Івано-Фрінківській області на поточний рік асигновано близько двох мільйонів гривень, у Чернівецькій — 400 тис.); низький рівень інвестицій в сучасне технологічне забезпечення сфери рекреації і туризму, нерівномірний розвиток малого підприємництва і мікробізнесу в районах області; незадовільний стан загальної і туристичної інфраструктури та відповідно невисокий рівень сервісних турпослуг; незадовільний інноваційний розвиток рекреаційних систем; слабкість маркетингових досліджень; несертифікованість туристичних послуг.
Що ж до інформаційного забезпечення, то в краї налагоджено популяризацію літератури з питань туристичного бізнесу, новітніх технологій, бізнес-ідей та краєзнавчих науково-популярних, довідкових відомостей, що стимулюють інтерес до нашого краю, посилюють активність туристичних потоків.
Обласна універсальна наукова бібліотека імені М. Івасюка презентувала книжково-інформаційну виставку «Україна туристична-2008», на який представлено понад 130 примірників інформаційних джерел з фондів книгозбірні. Виставка складалася з трьох розділів: «Туризм і влада: стратегія вибору», «Ринок туристичних послуг: традиції, тенденції, технології», «Буковина туристична: подорожі в маленький Рай».
Відвідувачів зацікавили законодавчо-нормативні матеріали, серед них видання буковинських науковців В. Кифяка і П. Брижака «Правові аспекти діяльності підприємств сфери туризму», понад 40 навчальних посібників і підручників, серед них книжки місцевих авторів: «Організація туристичної діяльності», «Менеджмент туристичної індустрії» та «Розвиток туристичного бізнесу регіону», «Проблеми географії та менеджменту туризму».
Була експонована велика кількість буклетів, довідників, путівників, топографічних карт, фотоальбомів, що містять інформацію про найцікавіші об’єкти туристичного огляду і знайомства з 11 районами Буковини та Чернівцями. Неабиякий інтерес викликали найновіші видання, які нещодавно вийшли з друку з нагоди 600-річчя Чернівців: унікальний путівник І. Чеховського «Прогулянка Чернівцями та Буковиною», довідник туриста-краєзнавця Н. Шевченко «Чернівці: 100 відомих адрес», ювілейний фотоальбом «Чернівці», презентаційний комплект «Інвестиційний паспорт Чернівців».
Окремий розділ видань адресовано любителям сільського, гірського та екотуризму, це рекламно-довідкові буклети з фотографіями, картами і схемами рекреаційно-туристичних об’єктів, книги, що містять інформацію про історію краю, перлини архітектури, туристські маршрути буковинських Карпат, адреси сільських садиб та прізвища підприємців, які приймають гостей на відпочинок.
Завдяки створеному в Чернівцях «Інформаційному туристичному центру» через електронну мережу кожен охочий може отримати різноманітну інформацію про туристичні об’єкти міста та послуги, які надаються тим, хто подорожує або збирається подорожувати Буковиною.

Т. СЕНДУЛЬСЬКА, Г. ЗАСЛАВЕЦЬ
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО ПОБАЧАТЬ ГОСТІ У ПУТИВЛІ?
  • МІСТО ТРЬОХ ЦЕРКОВ, 72 ОСТРОВІВ...
  • ЛЬВІВ — У «СВІТОВІЙ ЛІЗІ ІСТОРИЧНИХ МІСТ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».