Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
«ТИША І ЗВУК»
«Музика не знає кордонів, це — універсальна мова, зрозуміла кожному людському серцю». З такою думкою, висловленою індійським філософом, письменником, художником, композитором Шрі Чинмоєм, неможливо не погодитись. Лікувально-магічну дію музики відчули ті, хто побував у столичному Будинку актора на концерті «Тиша і звук», організованому Київським центром Шрі Чинмоя.

«Тиша і звук» — це назва однієї з найяскравіших груп, що виконує медитативно-споглядальну музику. Музиканти дали 600 концертів у країнах СНД, Європи і США, записали три аудіоальбоми. Вони роблять аранжування музики Шрі Чинмоя, створюючи сенсаційні за красою і умиротвореністю шедеври. Виступи групи позначені глибиною і виразністю звучання. «Тиша і звук» є інтернаціональним колективом. До його складу входять дві українські учасниці, які мають власні та індійські імена: Кушолі — Тетяна Таранцова (скрипка, вокал) і Рагешрі — Ганна Музиченко (синтезатор, перкусія, вокал).
Із киянками співпрацює Френсіс Лі (Дуродаршині) — американка китайського походження. Закінчивши музичний коледж за класом фортепіано, вона продовжила музичну освіту, займаючись вокалом у відомих оперних співачок — Хілди Харріс, Ентоні Ролф Джонсон, Хлої Оуен. З дуетом «Тиша і звук» Френсіс Лі виступала в Нью-Йорку, де вона живе. В Україні того червневого вечора вона співала вперше. Вишуканість стилю цієї тендітної дівчини та її виконавську майстерність особливо відзначив Шрі Чинмой. Саме він надихнув її розпочати концертну діяльність.
У київському концерті звучали твори маестро Шрі Чинмоя, легендарного композитора й музиканта, одного з найбільших провидців нашого часу. Його музика ґрунтується на стародавніх Ведичних традиціях і тісно пов’язана з духовною практикою. Вона справді поза часом. Ці натхненні мелодії народжуються в тиші й допомагають тим, хто прагне наповнити своє життя внутрішнім спокоєм.
Дует «Тиша і звук» за участю Френсіс Лі виконував пісні індійського автора як у власному інструментальному аранжуванні, так і в оригіналі, бенгальською, англійською й санскритом.
«На своїх концертах ми виконуємо музику маестро Шрі Чинмоя, а також деякі класичні твори,— розповідають Тетяна Таранцова й Ганна Музиченко.— Мелодії серця й душі, які ми несемо зі сцени, мають відбиток древніх і нових тенденцій: унікальний синтез мелодійної музики Сходу і багатих гармоній поліфонічної класичної традиції Заходу. Впродовж останніх п’яти років подорожуємо з концертами в різних містах СНД і в далекому зарубіжжі. Дали більш ніж 570 концертів споглядальної музики. Презентуємо також твори українських композиторів у Нью-Йорку. Побували у 170 містах світу. Нам подобається виконувати музику Шрі Чинмоя, тому що вона, немовби на ліфті, підносить нашу свідомість. Натхнення вести активну й плідну концертну діяльність ми отримали з духовної практики під керівництвом нашого вчителя. Він не брав грошей за свої концерти, і наші виступи теж безкоштовні».
Чудовим супроводом пісень у виконанні дуету «Тиша і звук» стали краєвиди з відеокасети «Світ зовнішньої та внутрішньої гармонії (за Шрі Чинмоєм)». Відпочивала душа, а очі милувалися морською водою, пагорбами й долинами... У наш переобтяжений стресами час душі конче необхідна така своєрідна психотерапія.
«Ми прагнемо гармонії у зовнішньому та внутрішньому житті, я глибоко ціную єдність усіх людей»,— писав Шрі Чинмой, видатний гуманіст, філософ, письменник і поет, композитор та художник, який пішов із життя у 76-літньому віці минулого року. Народжений у Бенгалії, останні чотири десятиліття він жив у Нью-Йорку, присвячуючи свою творчу й гуманістичну діяльність встановленню взаєморозуміння в світі. Він намагався надихнути людей в різних сферах життя на розкриття свого безмежного внутрішнього потенціалу, спонукав їх краще сприймати загальнолюдські цінності добра й миру. З цією метою ініціював низку освітніх, культурних, спортивних проектів і доброчинну програму гуманітарної допомоги «Сльози та посмішки серця-єдності».
також у паперовій версії читайте:
  • ДРАМА ПРО ВТОРГНЕННЯ ГРОШЕЙ
  • ШІСТДЕСЯТ ДЕВ’ЯТЬ ПОГЛЯДІВ У НЕБО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».