Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТЕНІС — ЗАРУЧНИК НЕБЕС
У Парижі стартував другий турнір найпрестижнішої у світі тенісу серії Великого шлему. На кортах, названих на честь французького авіатора часів Першої світової війни Ролана Гарроса, відбуваються матчі відкритого чемпіонату Франції — неофіційної першості планети на піщаних кортах. Через примхи небесної канцелярії матчі першого кола замість трьох розтяглися на чотири дні — у понеділок і вівторок перенесених поєдинків було набагато більше, ніж завершених.

Суцільним розчаруванням став цьогорічний «Ролан Гаррос» для вітчизняних шанувальників тенісу. Семеро наших співвітчизниць стартували у Парижі, але жодна українка не змогла подолати бар’єр першого раунду.
Ще в перший день змагань (тепер це неділя, а не понеділок, як на більшості «звичайних» турнірів) змушена була зачохлити ракетку Юлія Вакуленко, котра живе в Барселоні й прагне отримати іспанське громадянство, та формально все ще є нашою співвітчизницею. На центральному корті імені Філіпа Шатріє Вакуленко зустрічалася з 18-ю «сіяною» 19-річною француженкою Еліз Корне. Юній представниці господарів кортів вистачило по одному зайвому брейку в кожній партії — 7:5, 6:4.
Найбільше сподівань ми плекали на першу ракетку України Олену Бондаренко, яка мала в Парижі 23-й номер «посіву». Одначе автором сенсації стала юна чешка Петра Цетковська, котра розгромила Олену з рахунком 6:3, 6:0.
У вівторок до дощу встигла провести свій поєдинок на корті Ольга Савчук. Її опоненткою була ветеран французького тенісу Амелі Моресмо. Найкращі роки 22-ї ракетки нинішнього змагання позаду (свого часу Амелі очолювала світовий рейтинг), але все ж у донеччанки Моресмо виграла, хай і не без проблем — 7:5, 4:6, 6:1. Сильній опонентці поступилася і Катерина Бондаренко — тринадцята «сіяна» росіянка Дінара Сафіна не подарувала молодшій із сестер Бондаренко жодного шансу (6:1, 6:3). Згодом програла Марія Коритцева. Польська тенісистка Агнешка Радванська (14-й номер «посіву») виграла з рахунком 6:4, 6:3.
Останніх двох втрат українське представництво зазнало в середу. Харків’янка Тетяна Перебийніс не знайшла аргументів у поєдинку з 26-ю «сіяною» італійкою Флавією Пеннеттою (6:3, 6:2). Непогані шанси на продовження боротьби мала Юліана Федак. Вона зустрічалася з представницею Білорусі Ольгою Говорцовою, яка також є «несіяною». Першу партію новокаховчанка програла (5:7), але переконливо виграла другий сет (6:2). Вирішальну партію Юліана розпочала впевнено, вигравши три гейми поспіль, але згодом щось зламалося в її грі — 3:6.
Що ж, тепер українські прихильники тенісу із зацікавлених уболівальників можуть перетворитися на захоплених поціновувачів — із кожним колом рівень протистояння стає вищим. Утім, і в першому колі не бракувало поєдинків, розв’язка яких могла бути сенсаційною. Хто б міг подумати, що перша ракетка світу Марія Шарапова матиме великі проблеми у протистоянні зі своєю співвітчизницею, 104 ракеткою планети Євгенією Родіною? Так вийшло — після легкої першої партії (6:1) Марія припустилася жахливої кількості помилок у другій, яку програла з рахунком 3:6. За регламентом відкритого чемпіонату Франції у вирішальному сеті тай-брейку бути не може, тож тенісисткам довелося грати доти, доки перевага однієї з суперниць сягнула двох геймів. Це сталося за рахунку 8:6 на користь Шарапової, та матч, який тривав мало не дві з половиною години, навряд чи додав сил новій примі світового тенісу. До речі, в колекції трофеїв Великого шлему Марії Шараповій бракує саме кубка, який вручають за перемогу на кортах «Ролан Гаррос». Чи буе росіянка найкращою на нелюбих їй ґрунтових кортах, знатимемо наступної неділі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛЬЮЇС ГЕМІЛТОН — НОВА «ЛЮДИНА ДОЩУ»?
  • ЗАКОНОМІРНА НЕЗМІННІСТЬ СПОРТУ ГІГАНТІВ
  • ХОКЕЙНА ЗБІРНА ШУКАЄ НАСТАВНИКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».