Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОНАРХІЯ НЕПАЛУ — ВПАЛА
У світі стало на одне королівство менше. Депутати конституційних зборів Непалу проголосили гімалайську державу республікою, поклавши край 240-річному періоду правління династії шахів. Главою країни тепер буде президент, виконавчу владу очолить прем'єр-міністр. Після ухвалення цього історичного рішення депутати готуватимуть текст нової конституції.

Конституційні збори упродовж двох років виконуватимуть роль національного парламенту. Відтак збори розпустять, і в країні відбудуться парламентські вибори.
Напередодні, коли депутати складали присягу, у столиці країни Катманду прогримів вибух. Поранено двох осіб. Проте церемонія таки відбулася, тисячі людей вийшли на вулиці, щоб відсвяткувати День республіки. Більшість місць у новій асамблеї — у непальських маоїстів. Тільки-но орган юридично затвердить норму про зміну статусу держави, король Г'янендра позбудеться свого статусу та палацу.

ЧИ Є ЖИТТЯ НА МАРСІ?
Непілотований космічний апарат «Фенікс» у ніч проти понеділка зробив успішну посадку на північному полюсі Марса. Він стартував із мису Канаверал у Флориді в серпні 2007 року. За дев`ять місяців «Фенікс» подолав шлях у 679 млн кілометрів і, за словами фахівців американської аерокосмічної агенції НАСА, витримав небезпечні умови посадки на поверхню планети.

Під час наступного етапу за допомогою спеціального приладу він має взяти проби ґрунту і провести їхній аналіз для з'ясування, чи були якісь ознаки життя на Марсі. Апарат надіслав кілька знімків цієї планети.
«Фенікс» зробив посадку майже горизонтально до поверхні, нахил становив лише чверть відсотка. Тобто місце, де він приземлився,— не скеля, вважають учасники проекту. Це — рівна безпечна місцевість.
також у паперовій версії читайте:
  • ПІЗАНСЬКА ВЕЖА ВЖЕ НЕ ПАДАЄ
  • ХТО ВИНЕН, ВИРІШУВАТИМЕ СУД
  • «КРАСА — СТРАШНА СИЛА!»
  • СОМАЛІ ПРОСИТЬ ДОПОМОГИ
  • У СТОЛИЦІ З'ЯВИВСЯ «ЧОРНИЙ КВАДРАТ»
  • КАСПІЙСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ СУПЕРЕЧНОСТІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».