Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПІДНЕБЕСНУ ЗНОВУ «ТРУСИТЬ»
У китайській провінції Сичуань, де 12 травня стався руйнівний землетрус, уночі проти четверга відчувалися нові потужні підземні поштовхи. Деякі будівлі, що встояли, розвалилися.

Кількість загиблих досягла уже близько 20 тисяч осіб, повідомило інформагентство «Сіньхуа». Однак ці дані, як і раніше, є попередніми, бо щонайменше 27 тисяч людей залишаються під завалами будинків. Землетрус, під час якого сила поштовхів сягала 7,9 бала за шкалою Ріхтера, визнано найпотужнішим, що стався за останні 30 років. За словами представників місцевої влади м. Інсю у повіті Веньчуань, руйнування тут масштабніші, ніж вважалося раніше: дороги заблоковані, під уламками будівель багато людей, лише 2,3 тис. осіб із 10-тисячного населення знайдено живими. За повідомленням державного агентства Сіньхуа, від природної стихії потерпіли близько 10 мільйонів людей. Солдати, які увійшли до Інсю, кажуть, що чують волання нещасних під руїнами будівель. Влада вважає, що під уламками тільки однієї зі шкіл перебуває понад тисячу осіб. А в місті Бейчуань під руїнами залишається приблизно 18 тис. осіб. Така ситуація склалася і в інших населених пунктах. У місті Шифань знищено два хімічних заводи, через що у повітря здійнялась величезна токсична хмара.
Прем’єр Держради Китаю Вень Цзябао, який прибув у потерпілий район, пообіцяв докласти зусиль і посприяти всім, кому можна надати допомогу. В рятувальній операції на південному заході Китаю бере участь 100 тис. поліцейських і військовослужбовців Народно-визвольної армії. 25 потягів доправили в Сичуань чимало наметів, пального і продовольства.

ЗАВЖДИ НА БОЦІ СЛАБШИХ
У Польщі померла жінка, яка під час Другої світової війни врятувала дві з половиною тисячі єврейських дітей від смерті. Праведник світу, номінант на Нобелівську премію миру 2007 року, Ірена Сендлер померла на 98-му році життя, передає польський телевізійний канал «tvn24».

«Відійшла велика людина з добрим серцем, чудовий організатор. Вона завжди була на боці слабших. Зуміла організувати порятунок 2,5 тисяч дітей від неминучої смерті»,— зазначив в інтерв’ю останній ватажок повстання у варшавському гетто Марек Едельман. За його словами, Ірена Сендлер завжди прямувала шляхом допомоги, не звертаючи з цієї дороги, залишаючись при цьому доброю, відкритою для людей. «Вона повинна була отримати нобелівську нагороду. Однак я впевнений, вона отримає «Нобелівську премію» там... на небесах»,— висловив свою глибоку шану пам’яті Ірени Сендлер колишній президент Польщі Лєх Валенса.
також у паперовій версії читайте:
  • ІЗРАЇЛЮ — 60 РОКІВ
  • У СТОЛИЦІ ВІДКРИТО ПАМ'ЯТНИК ВИДАТНОМУ АВІАКОНСТРУКТОРОВІ
  • ІЗ ЮВІЛЕЄМ, КОЛЕГИ!
  • АКАДЕМІЯ СВЯТКУЄ
  • УКРАЇНА — НА 76 МІСЦІ ЗА РІВНЕМ РОЗВИТКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».