Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
«ЖІНКА-ТІНЬ» І ДОБРОВІЛЬНИЙ ПОСОЛ
У тому, що співаки здатні не лише конкурувати, а й підтримувати одне одного, переконала українських меломанів акція «Ані Лорак. Україна. Євробачення». Музичне дійство на підтримку Ані Лорак — представниці України на пісенному конкурсі «Євробачення-2008» відбулося на Майдані Незалежності — його впродовж двох годин транслював Перший національний телеканал.

Розпочала концерт «винуватиця» урочистостей, виконавши дві композиції — україномовну «Мрій» та англомовну «Shady Lady» («Жінка-тінь»), з якою вона виступить на «Євробаченні». Одразу після неї на величезну сцену вийшов Філіп Кіркоров. Він узяв участь в акції як автор музики пісні «Shady Lady» та естрадний співак (виконав пісні «Віва, Вікторія» та «Поверни мені музику»). З усього було видно, що Філіп перебував у доброму гуморі: він не шкодував компліментів для української публіки, дякував за визнання його пісні й бажав Кароліні перемоги.
Свої найкращі побажання українській колезі у вербальній та пісенній формах висловили також Наталія Бучинська, Оксана Пекун, Тетяна Комащенко, група «Екс-президенти», Наталія Валевська, Вєрка Сердючка, Василь Лазарович та інші. З екрану всіляких гараздів Лорак зичили колишні учасники «Євробачення» — Руслана та Олександр Пономарьов.
Після закінчення концерту в УНІАН відбулася прес-конференція. Ані Лорак не приховувала піднесення духу:
— Я хочу сказати насамперед слова вдячності. Це був неймовірний Майдан із фантастичною публікою. Я довідалась, що деякі люди чекали цієї події з 2005 року, коли я також брала участь у відбірковому турі «Євробачення». Вони залишились вірними своїм почуттям і зігріли мене. Хочу подякувати і Національній телекомпанії України за чудовий прямий ефір. Відчуваю величезну відповідальність. Так хочеться виправдати увагу й довіру тих, хто за мене вболіває! Тому найперше моє бажання — добре поїсти, виспатися, вийти на сцену й гідно заспівати «Shady Lady».
«Ну, виспатись ти зможеш лише після конкурсу»,— повернув Кароліну до життєвих реалій виконуючий обов’язки президента Національної телекомпанії України Василь Ілащук. Далі він сказав:
— Музичні проводи української співачки на конкурс Євробачення — це промо-акція, яку сьогодні вперше підготувало Національне телебачення. Очевидним став той факт, що наші виконавці вже завоювали визнання в Європі. На Міжнародному конкурсі Євробачення роблять ставку на представника України, навіть ще не почувши пісні. Для нас абсолютно немає значення, яке місце займе Ані Лорак на конкурсі, хоча сподіваємось усе-таки на призове. Тішимось, що до Белграда поїде професійна співачка, яка зможе своїм голосом, талантом, вродою гідно представити Україну.
Підтримку нашій учасниці пообіцяли представники організацій-партнерів Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення — речник «Райффайзен Банку Аваль» Леонід Зябрєв і заступник генерального директора ТОВ «УкрАвтоЗАЗ-Сервіс» із маркетингу Марина Лепіска.
Після їхніх лаконічних виступів мікрофон знову передали Ані Лорак. Відповідаючи на запитання журналістів, співачка розповіла, що недавно відвідала з промо-туром 15 європейських країн і скрізь публіка приймала її надзвичайно тепло. Наприклад, у Лондоні її несподівано зустріли... українськими прапорами й варениками зі сметаною. «Я зайшла — і пролунав наш гімн! — із захопленням каже Кароліна. — Мені навіть захотілося поплакати — настільки я розчулилася».
Ані Лорак повідомила про ще одну свою місію:
— Україна не може стояти осторонь загальноєвропейських проблем,— переконана артистка,— тому я їду на «Євробачення» не тільки як співачка, а й як посол доброї волі ООН з питань боротьби зі СНІДом. Гадаю, майданчик «Євробачення» є саме тим місцем, де можна голосно говорити про цю проблему й об’єднувати сили для її подолання. У Бельгії я підписала угоду з громадською організацією «Дизайнери проти СНІДу». Згідно з нею, ми зробили колекцію футболок із пропагандою боротьби з хворобою і привеземо їх до Белграда. Наша делегація представить також документальний фільм про СНІД. Для мене завжди є природним підтримати когось. Я виховувалась в інтернаті, втратила брата в Афганістані, тому здатна відчути біль ближнього як власний.
На прес-конференції також представили розроблені українськими й бельгійськими дизайнерами друковані промо-матеріали. Це — журнал-комікс «Shady Lady проти містера СНІД», у якому складна за драматургією історія передається у дещо гумористичному форматі. Приємно перегорнути і сторінки буклету, який містить факти з життя співачки, розкриває її багатогранну особистість. Вміщені тут фото поєднують два образи «жінки-тіні» Ані Лорак: з одного боку, як постаті містичної, загадкової (тобто «shady»), а з іншого — жінки («lady»), котра поруч із сильним чоловіком хоче відчути себе слабкою й дарувати любов. Друковані видання та диск, на якому є конкурсна пісня і відео на неї, об’єднує емблема «shady lady» — чорна та біла перлини.
До початку Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення лишилося кілька днів. Виступи Ані Лорак ми побачимо у трансляціях півфіналу (22 травня) і сподіваємось, у фіналі — 24 травня. Подробиць того, як виглядатиме її номер, співачка не розповіла, сказавши тільки, що вже готова біла, вишита коштовним камінням сукня, в якій вона вийде на сцену. Пообіцяла також видовищну декорацію, сильні балет і бек-вокал.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗА ВСЕ, ЩО МАЮ, ДЯКУЮ ТОБІ...»
  • ЖИВОПИСНЕ ЗАПРОШЕННЯ ДО КРИМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».