Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЛЮДИНА І ПРАВО
ЯК ПОРУШУЮТЬСЯ ПРАВА ПРАВООХОРОНЦІВ
В Україні протягом останніх шести років звільнилися за власним бажанням понад 90 тисяч співробітників органів внутрішніх справ, повідомив голова профспілки атестованих працівників міліції Анатолій Онищук. Серед причин називають низький рівень захисту прав правоохоронців.

Його стан вивчали під час соціологічного дослідження представники Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», МВС і Міжнародного фонду «Відродження». Було проведене анонімне анкетне опитування понад трьох тисяч респондентів з усіх основних служб, які існують в органах внутрішніх справ.
Згідно з даними опитування, три чверті співробітників міліції стикаються із загрозою тілесних ушкоджень або смерті під час виконання службових обов’язків. З-поміж них 28% зустрічаються із загрозою життю та здоров’ю у повсякденній діяльності. Понад 20% респондентів відзначили факти втручання у приватне життя з боку керівництва або інших працівників УВС. Найчастіше це трапляється у Київській області та Одеському регіоні.
Більшість працівників міліції обмежені у вільному пересуванні територією нашої держави та поза її межами. Якщо вони це роблять, то наражаються на ризик дисциплінарного стягнення.
Не вважають свою заробітну плату справедливою та достатньою для підтримки нормального рівня життя 95,6% опитаних. А 46,7% міліціонерів переконані в тому, що вони отримують зарплатню не в повному обсязі, 24,9% заявили, що отримують її із запізненням.
Учасники дослідження відзначили порушення права на 41-годинний робочий тиждень, на відпочинок, на компенсацію за понаднормову роботу в нічний час, вихідні й святкові дні, а також на медичне обслуговування, житло і на звільнення в установленому законом порядку.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІКИ ПРОТИ КСЕНОФОБІЇ—В УМІННІ ЖИТИ В МИРІ З ЛЮДЬМИ, НЕСХОЖИМИ НА ТЕБЕ
  • ЩЕ ОДИН ЗАСЛІН ДИТЯЧІЙ ПОРНОГРАФІЇ
  • ЗАПИТУВАЛИ — ВІДПОВІДАЄМО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».