Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАВЕРШЕНО РОБОТИ ЗІ СТАБІЛІЗАЦІЇ ОБ'ЄКТА «УКРИТТЯ»
На об'єкті «Укриття» Чорнобильської АЕС завершено проект «Стабілізація», повідомив генеральний директор ДСП «Чорнобильська АЕС» Ігор Грамоткін. Висока якість виконаної роботи дає підстави говорити про надійність укріплених будівельних конструкцій й об'єкта «Укриття» в цілому, що гарантує його безпечну експлуатацію протягом 20 років. Це дасть змогу захистити зруйнований реактор від фізичного впливу, зокрема витримати землетрус силою до шести балів. Гендиректор ЧАЕС повідомив про це під час поїздки Президента України Віктора Ющенка до Чорнобильської зони 23 квітня.

Того ж дня з реактора третього енергоблоку вивантажено останню паливну збірку. «Звільнення ядерних реакторів від відпрацьованого ядерного палива дає можливість розпочати реальні роботи з демонтажу устаткування, що не використовується, і систем, які вивільняються»,— зазначив гендиректор і додав, що вже розпочато роботи з демонтажу машинної зали першого енергоблоку АЕС. Відпрацьоване ядерне паливо зберігається в сховищах у рідкому стані, тож Президент поставив завдання прискорити будівництво «сухого» сховища, яке веде компанія «Холтек інтернешнл». Ігор Грамоткін акцентував увагу на тому, що попередній підрядник допустив відставання від графіка на півтора-два місяці, однак компанія, яка тепер здійснює роботи, має намір до кінця весни виправити ситуацію і закінчити будівництво вчасно. Нове сховище для «сухого» зберігання відпрацьованого палива буде побудоване за чотири роки, запевнив Ігор Грамоткін.

КАРДІОЛОГИ СВЯТКУЮТЬ
Учора національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова АМН України відзначив 25-річчя від дня утворення.

Історія інституту починається з 1955 року, коли на базі 24-ї міської лікарні м. Києва була створена перша в Україні спеціалізована клініка серцевої хірургії. У 1983 р. її реорганізовано в Київський НДІ серцево-судинної хірургії Міністерства охорони здоров’я України, а в 1993-му — в Інститут серцево-судинної хірургії АМНУ. Зважаючи на визначну наукову, лікувальну та освітню діяльність, у 2006 році указом Президента України закладу надано статус національного.
Першим директором інституту (1983–1988 рр.) був академік НАН і АМН України Микола Амосов. З 1989 року інститут очолює академік АМН і НАН України, Герой України Геннадій Книшов.
В інституті вперше в Україні розпочато хірургічне лікування вад серця (з 1955 р.), здійснено операції зі штучним кровообігом (1958 р.), протезування мітрального клапана (1963 р.) і перші експериментальні операції на серці в умовах барокамери (1963 р.); проводиться імплантація електрокардіостимуляторів (з 1965 р.), уперше у світі розроблено і впроваджено в практику антитромботичні моделі протезів клапанів серця (1965 р.). Також уперше в Україні тут почали застосовувати аорто-коронарне шунтування при ішемічній хворобі серця (з 1973 р.).
За 25 років діяльності інститут перетворився на головний науковий, лікувальний і навчальний заклад у галузі серцево-судинної хірургії в країні. Щороку консультативну допомогу тут отримують понад 30 тис. хворих, виконується понад п’ять тисяч операцій на серці, рівень і результати яких не поступаються найкращим світовим показникам.
У медичній практиці закладу застосовують усі відомі у світі види кардіохірургічних втручань і методи інвазивної кардіології. В інституті виконано більш як 120 тис. операцій з приводу вроджених і набутих вад та ішемічної хвороби серця, підготовлено понад тисячу фахівців.
Завдяки науковим розробкам і стандартизації лікування інститут увійшов до п’ятірки провідних європейських центрів серцево-судинної хірургії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕНТР ЄВРОПИ — В БІЛОРУСІ
  • ДОПИВСЯ ДО... «ТЕРОРИЗМУ»
  • ПІРАТИ «РОЗІЙШЛИСЯ»
  • УЧОРА — АРХІЄПИСКОП, СЬОГОДНІ — ПРЕЗИДЕНТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».