Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ОСТРІВ МОНТЕ-КРІСТО ВІДКРИЮТЬ ДЛЯ ТУРИСТІВ

Щороку на острів зможе потрапити не більш як три тисячі осіб: третині з них дозволять гуляти у супроводі гіда, решта отримуватиме задоволення від візиту до місцевого музею природничої історії. Ночівлі тут категорично заборонені.
Цей острів є частиною Тосканського архіпелагу — природного заповідника, що охороняється. Тут живе ендемічний вид гадюки, а у прибережних водах зустрічається рідкісний вид тварин — тюлені-монахи. Природоохоронне відомство країни ретельно контролює доступ туристів на архіпелаг у надії зберегти унікальну флору й фауну.
На Монте-Крісто розташовані руїни вілли XVIII ст. і монастиря, побудованого в XIII ст. і покинутого трьома століттями пізніше.
У романі Дюма засуджений моряк Едмон Дантес дізнається про скарб, захований на острові Монте-Крісто від свого наставника, який перебував у сусідній камері в замку Іф, — абата Фаріа. Після його смерті Дантес біжить із в'язниці й за допомогою контрабандистів знаходить скриню, наповнену золотом і коштовним камінням. Згодом Дантес купує собі титул графа Монте-Крісто.


ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА БЕЗРУКОГО ВОДІЯ
У Китаї поліцейські, котрі спинили перевантажену автівку, зі здивуванням виявили, що у водія немає рук. Водійських прав у порушника також не було, повідомляє Ananova.
Вантажівку зупинили через те, що максимально допустима норма ваги в шість тонн була перевищена в п'ять разів. Водій на ім'я Жанг управляв транспортним засобом тим, що у нього залишилося від рук. Він стверджує, що проблем із кермуванням у нього немає. Руки він втратив у дванадцять років, коли запускав салют. «Я звертався до шести шкіл із водіння, але в жодну з них мене не прийняли,— сказав він.— Я добре веду машину, раніше навіть брав участь у гонках».
Після закінчення університету Жанг не зміг знайти роботу через інвалідність, тому відкрив компанію з виробництва напоїв. Для доставки продукції у нього є водій, але іноді його доводиться підміняти, коли той хворіє.
Офіцери з розумінням поставилися до проблеми підприємця й оштрафували на 30 доларів, хоча йому загрожував штраф у розмірі до 300 доларів і п'ятнадцять днів арешту. У свою чергу, Жанг пообіцяв, що більше не сяде за кермо.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».