Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФІНАЛІСТИ ЗМІНЮЮТЬ ДИСЛОКАЦІЮ
7 травня у фінальному матчі Кубка України з футболу зустрінуться київське «Динамо» і донецький «Шахтар». Відчуттю дежавю заважатиме лише один чинник: місцем проведення вирішальної зустрічі стане не столичний Національний спорткомплекс «Олімпійський», а харківський стадіон «Металіст», на якому зараз відновлюють газон.

Майже місяць тому в перших півфінальних матчах Кубка України було зафіксовано рахунки 2:1 на користь «Динамо» і «Шахтаря». Та це були результати різної якості — підопічні Юрія Сьоміна не без проблем здолали опір донецького «Металурга» в домашньому поєдинку, натомість гірники виграли в «Чорноморця» на його ж полі.
Жодних ускладнень не виникло в «Шахтаря» і в матчі-відповіді. Зваживши можливості своїх підопічних, головний тренер донеччан Мірча Луческу залишив у запасі кількох гравців «основи» — Фернандіньйо, Даріо Срну, Олександра Гладкого, Брандао. Румунський фахівець не помилився. На четвертій хвилині навіс Єзерського перетворив на результативну передачу Луїс Адріано, який краще за оборонців зорієнтувався на лінії воротарського майданчика. Коли на 19-й хвилині другу жовту картку в складі «Чорноморця» отримав Де Ла Аса, стало очевидним, що сенсації в цьому матчі чекати годі. «Шахтар» надалі мляво атакував, «Чорноморець» так само відбивався. Пожвавлення внесла поява на полі екс-дніпропетровця Костянтина Кравченка. Гол, який він забив на 72-й хвилині, краще хоча б раз побачити: перебуваючи метрів за тридцять до воріт, Кравченко пробив у «дев’ятку» настільки точно і сильно, що голкіпер одеситів Руденко міг лише розводити руками. У наступній атаці Ігор Дуляй остаточно оформив розгром — 3:0.
Гол, забитий «Металургом» на виїзді, дав змогу донецьким уболівальникам сподіватися, що Кубок України розіграють між собою команди з їхнього міста. Підопічним Ніколи Костова було достатньо мінімальної перемоги в матчі з «Динамо». Шансів додавали кадрові проблеми киян: у лазареті перебуває ледь не половина основного складу — Бангура, Гусєв, Діакате, Допілка, Несмачний і Юссуф.
Та свої корективи внесла погода: майже увесь день у Донецьку був дощ, який вибив із рук «Металурга» неабиякий козир — швидкі контратаки. Дренаж на стадіоні «Шахтар» з великою кількістю води впорався гірше, ніж аналогічна система на РСК «Олімпійський», тому рухатися футболістам було непросто.
Динамівці більше контролювали м’яч, але загострення траплялися нечасто. По перерві на поле замість Артема Мілевського вийшов Максим Шацьких, котрий навіть забив після навісу Карлоса Корреа. Проте португальський рефері Кортес Батишта помітив якесь порушення з боку узбецького форварда. Те, що не вдалося Максимові на старті другого тайму, зробив на 68-й хвилині Тіберіу Гіоане. Румунський півзахисник, ніби на велосипеді, «об’їхав» оборонця донеччан на вході до штрафного майданчика і з близької відстані переграв голкіпера Воробйова. Рахунок 0:1 зберігся до фінального свистка.
Вихід до фіналу національного Кубка «Динамо» і «Шахтаря» майже остаточно сформував квартет українських учасників євротурнірів. Четверте місце в чемпіонаті тепер гарантує місце у кваліфікації Кубка УЄФА, а «Дніпро», який перебуває на цій позиції, за п’ять турів до фінішу змагань випереджає «Таврію» на чотирнадцять очок.
також у паперовій версії читайте:
  • ХОКЕЙ ПО-САМУРАЙСЬКОМУ
  • БОНДАРЕНКО — У ДВАДЦЯТЦІ!
  • НОВІ КОСТЮМИ — НОВІ РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».