Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СЕРГІЙ БУБКА:«НЕ МОЖНА ПРИНИЖУВАТИ ІДЕОЛОГІЮ ОЛІМПІЙСЬКОГО РУХУ»
Естафету олімпійського вогню, що днями проходила по території багатьох європейських країн, супроводжували демонстрації на знак протесту проти китайської політики в Тибеті. За інформацією Скотланд-Ярду, у Лондоні зібралося близько двох з половиною тисяч протестувальників.

Поліцейські впродовж дня заарештували близько 35 злісних порушників громадського порядку з числа демонстрантів. Під час паризького етапу естафети олімпійського вогню були затримані 18 прихильників незалежності Тибету, які намагалися перешкодити проведенню церемонії. Сталося це попри безпрецедентні заходи безпеки, яких вжила французька влада: навколо спортсменів, які несли факел вулицями Парижа, створили зону безпеки; їх постійно супроводжували 65 поліцейських на мотоциклах, 200 поліцейських на роликових ковзанах і близько 200 поліцейських, навчених протидіяти масовим заворушенням. Окрім того, була залучена кінна поліція, Сену патрулювали три катери, а над Парижем баражував гелікоптер. Та все одно олімпійський факел довелося чотири рази гасити і ховати в автобус. При цьому сам вогонь, запалений у грецькій Олімпії, таки горів: під час естафети всіма країнами світу він перебуває у спеціальному ліхтарі. Розмова журналіста «Демократичної України» з Сергієм Бубкою розпочалася із питання про проблеми на маршруті олімпійського вогню. Голова Національного олімпійського комітету України щойно повернувся з Пекіна.
— Негативно ставлюся до дій протестувальників. Не можна так принижувати філософію спорту, ідеологію олімпійського руху, який об’єднує людей.— Спорт мав би нівелювати всі наявні кордони. Звісно, кожна нація має якісь проблеми. Я та мої колеги — за дотримання прав людини, але політичні питання необхідно вирішувати окремо від спорту. І займатися цим мають політики, а не перекладати проблеми на чужі плечі та спекулювати цим. До цього ставлюся негативно. На нараді члени Міжнародного олімпійського комітету обговорили це питання. Переважна більшість учасників зібрання висловила думку, що не можна на шкоду олімпійським іграм досягати політичних цілей.
— Очевидно, під час Ігор у Пекіні організатори вживатимуть безпрецедентних заходів безпеки...
— Питанню безпеки приділяють значну увагу. Олімпійському комітету завжди доводиться працювати над його розв’язанням.
— Як загалом оціните підготовку Пекіна до Олімпіади?
— Китай був готовий провести Олімпіаду ще два роки тому. Міжнародний олімпійський комітет свого часу навіть радив китайцям здати в експлуатацію деякі об’єкти пізніше. Адже спортивні споруди не повинні бути порожніми. Жодних проблем у Пекіні щодо проведення Ігор немає.
— Багато розмов точиться навколо специфічної китайської кухні. Мовляв, для багатьох народів вона є чужою...
— Можна буде обрати страви на будь-який смак. Це не проблема. Комісія атлетів МОК, яку я очолюю, постійно контролюватиме наявність якісного харчування, яке б задовольнило всіх учасників Олімпіади. Подбають про всіх — європейців, американців, мусульман тощо.
— У яких видах спорту Україна має найреальніші шанси вибороти нагороди?
— Види спорту, де маємо шанси здобути медалі, всім добре відомі: гімнастика, легка атлетика, бокс, боротьба. У цих видах ми традиційно сильні й сподіваємося на успіх.
— А скільки медалей мають вибороти українці, щоб Національний олімпійський комітет визнав їхній виступ у Пекіні успішним?
— Як колишній спортсмен я знаю, що ніколи не треба загадувати наперед, тому до подібних підрахунків ніколи не вдавався. Звісно, хотілося б, щоб наші спортсмени виступили на Олімпіаді якомога краще.
— А якому виду спорту тепер віддаєте перевагу?
— Мені подобається і легка атлетика, і гімнастика, і футбол, і теніс. Кожен вид спорту по-своєму цікавий і видовищний.
також у паперовій версії читайте:
  • ВАЖКЕ ЗОЛОТО НАТАЛІ ТРОЦЕНКО
  • ОЛЕКСАНДР СЕУКАНД: «ПРАГНУТИМЕМО ДО НОВИХ ВЕРШИН»
  • ОЛЕГ БЛОХІН:«Я НІКУДИ НЕ ЗБИРАЮСЬ ЙТИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».