Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛІДЕРИ ВТРАЧАЮТЬ ПОЗИЦІЇ
Лідерів провідних європейських чемпіонатів лихоманить. Якщо пригадати минулий сезон, то тоді в більшості чемпіонатів будь-яку втрату очок фаворитами вважали справжньою сенсацією, якщо, звісно, вони не грали між собою. Цього року майже щотижня стаються несподіванки.

Усі пам’ятають, як в попередньому турі в Німеччині перша шістка команд не здобула жодної перемоги. Цього разу в Іспанії перша трійка набрала в сумі лише два очки. В Італії поступився «Ювентус», а ті команди, які ведуть між собою боротьбу за чемпіонство («Інтер» та «Рома») та за «лігочемпіонське» четверте місце («Фіорентина» та «Мілан»), навпаки, поповнили свою скарбничку трьома очками.

Англія
Головною подією у футбольному житті країни стало чергове протистояння лондонського «Арсеналу» та «Ліверпуля». Цим двом командам волею жереба доводиться грати між собою три матчі поспіль протягом тижня.
Цікаво, що і двобій чвертьфіналу Ліги чемпіонів, і зустріч у рамках 33-го туру завершилися внічию — 1:1. Наприкінці першого тайму Пітер Крауч вивів гостей уперед, але на 54-й хвилині Бендтнер відновив рівновагу — нічия 1:1.
«Манчестер Юнайтед» у драматичному гостьовому матчі з «Міддлсбро» втратив два дорогоцінні очки, подарувавши шанс у боротьбі за чемпіонський титул своїм головним переслідувачам — «Челсі». Манкуніанці вдало провели стартові хвилини, забивши «швидкий» гол зусиллями свого найкращого бомбардира Криштіану Роналду (27-й гол у сезоні). Але «Міддлсбро» відповів серією атак і завдяки дублю бразильця Афонсу Алвеса вийшов уперед. Проте гості наприкінці двобою вирівняли гру, а згодом і зрівняли рахунок завдяки влучному удару Вейна Руні. Таким чином, «МЮ» зберіг одноосібне лідерство, проте його відрив від «Челсі» скоротився до трьох очок.
Результати інших матчів: «Астон Вілла» — «Болтон» — 4:0, «Блекберн» — «Тоттенхем» — 1:1, «Ньюкасл» — «Рідінг» — 3:0, «Уїган» — «Бірмінгем» — 2:0, «Фулхем» — «Сандерленд» — 1:3, «Манчестер Сіті» — «Челсі» — 0:2 «Евертон» — «Дербі» — 1:0.

Італія
У першому матчі 32-го туру столична «Рома» вдома приймала «Дженоа» і лише наприкінці зустрічі зуміла вирвати необхідні три очки. На 14-й хвилині господарі відкрили рахунок — відзначився Таддеї. Через три хвилини Вучинич чудовим ударом подвоїв перевагу римлян. Не відомо, що в перерві сказав своїм підопічним наставник генуезців, але гості повністю заволоділи ініціативою, що принесло позитивні результати. Дві атаки футболістів «Дженоа» увінчалися взяттям воріт — відзначилися Марко Россі та Леон. Проте господарі не змирилися з такою ситуацією. На 80-й хвилині чергова атака господарів завершилася тим, що Боррьєлло порушив правила у власному штрафному майданчику в боротьбі з Таддеї й арбітр справедливо призначив пенальті. Де Россі з «позначки» пробив влучно. В іншому протистоянні дня «Мілан» завдяки дублю Піппо Індзагі в рідних стінах здолав «Кальярі» (3:1).
Туринський «Ювентус» остаточно розпрощався з надіями на перше або друге місце після гостьової поразки від «Палермо» з рахунком 3:2. Лідер першості — «Інтер» обіграв на виїзді «Аталанту» завдяки голам Патріка Вієра та Марко Балотеллі.
Результати інших матчів: «Фіорентина» — «Реджина» — 2:0, «Парма» — «Лаціо» — 2:2, «Сієна» — «Удінезе» — 1:1, «Сампдорія» — «Ліворно» — 2:0, «Катанья» — «Наполі» — 3:0, «Торіно» — «Емполі» — 0:1

Іспанія
Мадридський «Реал» підніс своїм найближчих переслідувачам — «Вільярреалу» і «Барселоні» — черговий подарунок у вигляді втрачених двох очок. На Мальорці «королівський» клуб не спромігся здолати місцеву команду, зігравши внічию — 1:1. Після цього більшість фахівців очікували, що «Барселона» переможе на своєму полі «Гетафе», скоротить відставання до п’яти очок і вкотре закрутить інтригу в іспанській першості. Однак гравці «Гетафе» думали інакше. Гра завершилася нульовою нічиєю, хоча під час зустрічі господарі поля чотири рази влучали в штанги і поперечину. Тож каталонці й далі відстають від «Реала» на сім очок за сім турів до фінішу чемпіонату.
Результати решти матчів: «Атлетико» — «Альмерія» — 6:3, «Мурсія» — «Валенсія» — 1:0, «Атлетик» — «Еспаньол» — 1:0, «Расинг» — «Депортиво» — 1:3, «Сарагоса» — «Бетіс» — 0:3, «Леванте» — «Вальядолід» — 0:3, «Севілья» — «Вільярреал» — 1:3.

Німеччина
Центральним матчем 27-го туру стало протистояння чинного чемпіона країни «Штутгарта» з «Гамбургом». З перших хвилин господарі заволоділи ініціативою і почали облогу воріт суперника. Ця тактика досить скоро виявилася ефективною. На 20-й хвилині після розіграшу кутового Хільберт опинився один у штрафному майданчику суперника й невідпорно пробив у кут воріт. Після перерви «Гамбург» таки отямився і перехопив ініціативу. Вихід на поле єгиптянина Зідана дещо урізноманітнив атакувальний арсенал гостей. Проте це не був день «Гамбурга». Атаки гостей не принесли результату, і в підсумку «Штутгарт» святкував мінімальну перемогу.
Лідер першості — мюнхенська «Баварія» вдома без проблем розправилася з «Бохумом», у складі якого вкотре не знайшлося місця Олексію Бєліку. А леверкузенський «Байєр» у гостях поступився дортмундській «Боруссії» (1:2).
Результати решти матчів: «Герта» — «Вердер» — 1:2, «Шальке-04 — «Ганза» — 1:0, «Айнтрахт» — «Нюрнберг» — 1:3, «Вольфсбург» — «Ганновер» — 3:2, «Дуйсбург» — «Енергі» — 0:1, «Армінія» — «Карлсруе» — 1:0.

Росія
Втрачені на останніх хвилинах московським «Спартаком» і пітерським «Зенітом» перемоги, поразка ЦСКА в Грозному і переможна серія казанського «Рубіна» стали основними подіями четвертого туру російської Прем’єр-ліги. Особливо вражає переможна хода казанців. «Рубін» став єдиною командою в Прем’єр-лізі, яка не втратила жодного очка. Після сенсаційних гостьових перемог над «Локомотивом» та «Зенітом» підопічні Курбана Бердиєва в четвертому турі обіграли на своєму полі «Томь» з рахунком 2:1. Саме в цьому протистоянні відбувся дебют українського форварда Сергія Реброва: він вийшов на поле на 60-й хвилині, і вже через п’ять хвилин після появи екс-«динамівця» «Рубін» відкрив рахунок (Квірквелія). Згодом Сємак реалізував одинадцятиметровий і подвоїв перевагу своєї команди. Проте майже відразу Младенов теж відзначився з «позначки», але на щось більше томічам не вистачило часу.
Пітерський «Зєніт» у гостях після першого тайму вигравав у ярославського «Шинника» з рахунком 2:0 (другий гол з пенальті провів Анатолій Тимощук), але так і не переміг. Підопічні Сергія Юрана в другій половині зустрічі зуміли зламати перебіг матчу, і спочатку Бузнікін, а на 91-й хвилині Бояринцев принесли ярославцям нічию.
Московський «Спартак» удома, так само в доданий час, втратив перемогу в зустрічі з «Амкаром». На гол Павлюченка гості відповіли ударом Іньяца. Найбільша ж сенсація сталася в Грозному, де місцевий «Терек» завдяки голу Кузьмичова здолав московський ЦСКА. Укотре засмутили уболівальників підопічні Олега Блохіна. Московські «городяни» не втримали переваги у два м’ячі і зіграли внічию з «Хімками» (2:2).
Результати інших матчів: «Крилья Совєтов» — «Луч-Енергія» — 2:1, «Спартак» (Нч.) — «Динамо» — 0:2, «Сатурн» — «Локомотив» — 1:2.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • «ШАХТАР»: БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».