Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗАДОВОЛЕНИЙ ПЕРЕГОВОРАМИ
Підбиваючи підсумки офіційного візиту до Тріполі, Віктор Ющенко зауважив, що утвердження нових за змістом відносин України з Лівією та іншими африканськими країнами є пріоритетом, і висловив упевненість: рівень і динаміка взаємин, в історії яких немає проблемних сторінок, мають бути поглиблені. Під час переговорів сторони висловилися за скасування візового режиму між країнами для бізнесменів та дипломатів, обговорили можливості розширити співпрацю в енергетиці, зокрема в ядерній, та уважно проаналізували такі можливості в нафтогазовій сфері, насамперед у тому, що стосується спільної розвідки родовищ нафти і газу та нафтопереробки. Президент України вважає успішними домовленості, досягнуті щодо взаємодії в аграрному секторі. Важливою темою двосторонніх переговорів стало відновлення співпраці у військово-технічній сфері, а також обговорення можливості для навчання лівійських студентів в українських освітніх закладах.

Віктор Ющенко також задоволений переговорами з єгипетськими керівниками, відвертою і тривалою розмовою з президентом Єгипту. Глава держави наголосив, що основна мета його офіційного візиту до країни — підвищення ефективності відносин між двома державами на рівні парламентів, урядів, а також бізнесових кіл. Він повідомив, що товарообіг між обома країнами щороку зростає на 20–23%. Київ зацікавлений у співпраці з Каїром у сфері переробки та зберігання харчових продуктів, і це стане предметом міждержавного діалогу під час візиту міністра промисловості й торгівлі Єгипту до України, який відбудеться найближчим часом. Крім того, наша країна ладна співпрацювати в галузі енергетики, зокрема постачати обладнання для ядерних, гідро- та теплових електростанцій.

ПОМЕРЛА «КОРОЛЕВА БЕНЗОКОЛОНКИ»
На 78-му році життя в Москві після важкої тривалої хвороби померла народна артистка Росії Надія Рум’янцева, яка була людиною з позитивною енергією, життєрадісною і оптимістичною.

Надію Рум'янцеву любили мільйони глядачів різних поколінь за її іскрометні ролі в комедіях, зокрема у фільмах «Дівчата», «Непіддатливі», за чудове озвучення персонажів мультфільмів.
На початку кар'єри вона грала школярок, дівчат, знімалася у трьох-чотирьох картинах на рік. Втіливши на екрані спеціально написану для неї роль Наді Берестової, що перевиховувала шибеників і дармоїдів, вона переконала авторів стрічок у своїй незамінності у створенні кінокомедії. У 1959 році «Непіддатливі» зібрали понад 31 млн глядачів, отримали приз кінофестивалю в Мінську. Наступний хіт актриси — «Дівчата» приніс їй не лише визнання мільйонів, а й приз міжнародного кінофестивалю у Мардель-Плато (Аргентина, 1962) за найкращу жіночу роль. Робота над стрічкою «Королева бензоколонки» була пов'язана з Україною: на кіностудії ім. О. Довженка картину в 1960 роках поставили режисери Микола Літус і Олексій Мішурін. І хоча комедію позитивно не сприйняли критики і кінематографічне начальство, глядачі були в захваті від виконання Рум'янцевою ролі веселої бензозаправниці.
також у паперовій версії читайте:
  • ЖУРНАЛІСТАМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ...
  • НАЙКРАСИВІША СТАНЦІЯ МЕТРО — У ВАРШАВІ
  • ПАРЛАМЕНТ КОСОВА ЗАТВЕРДИВ КОНСТИТУЦІЮ КРАЮ
  • ЗВІЛЬНЕННЯ ЗАРУЧНИКІВ ТРИВАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».