Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВАЖКІ ЧАСИ ДЛЯ ЛІДЕРІВ

Для більшості лідерів провідних європейських чемпіонатів настали нелегкі часи.

Складний календар, коли доводиться витрачати сили на кілька фронтів, а також матчі національних збірних позначаються на потенціалі грандів. Це дає підставу сподіватися, що на фініші сезону нас очікує напружена боротьба за золоті нагороди в усіх, без винятку, чемпіонатах.

Італія
У центральному матчі 31-го туру першості Італії на столичному «Стадіо Олімпіко» зійшлися місцевий «Лаціо» та чемпіон країни «Інтер». Цей поєдинок засвідчив, що «Інтер» переживає не найкращі часи. Фактично всі 90 хвилин господарі поля беззупинно атакували ворота суперника, і якби не фортуна, яка полюбляє міланців, результат був би іншим. Римляни з перших хвилин окупували половину поля «неро-адзури» і на 11-й... пропустили гол. Швидка контратака гостей завершилася влучним ударом Креспо. Цей гол, попри те, що «орли» не раз мали нагоду зрівняти рахунок, виявився єдиним у першій половині зустрічі.
У другому таймі господарям таки вдалося відновити рівновагу. На 59-й хвилині Томазо Роккі отримав передачу від Ледесми, утік від Ніколаса Бурдіссо і з 15-ти метрів влучним ударом у нижній кут вразив ворота Сезара. Після цього «римляни» не переставали атакувати. Але, як уже зазначено, фортуна була на боці гостей: кілька разів «орли» перевіряли на міцність каркас воріт суперника, і в підсумку «Інтер» таки втримав нічийний рахунок. До того ж, на щастя для фанатів «неро-адзури», головний переслідувач чемпіона — столична «Рома» теж не здобула перемоги (1:1). У Кальярі «вовки» спромоглися забити два м'ячі, але один з них залетів у їхні ворота.
Туринський «Ювентус» прагнув обіграти вдома «Парму» і скоротити відставання в турнірній таблиці від «Інтера» та «Роми». Однак сподіванням «старої сеньйори» не судилося здійснитися. Незадовго до гри в Турині загинув 27-річний вболівальник Маттео Баньярезі. Його збив автобус, який мав доправити на стадіон шанувальників «Ювентуса». Обидві команди зі згоди уповноважених осіб через нещасний випадок вирішили перенести зустріч.
Слідом за втратою очок «Інтером» та «Ромою» поразок зазнали «Мілан» і «Фіорентина». «Россо-нері» вдома несподівано поступилися «Аталанті» — 1:2, а «Фіорентина» на виїзді програла «Удінезе» з рахунком 1:3.
Результати решти матчів: «Наполі» — «Палермо» — 1:0, «Емполі» — «Сампдорія» — 0:2, «Ліворно» — «Сієна» — 0:0, «Дженоа» — «Реджина» — 2:0, «Катанья» — «Торіно» — 1:2.

Росія
Капітан пітерського «Зеніта» Анатолій Тимощук у день гри з казанським «Рубіном» відзначав свій 29-й день народження. Господарі зусиллями Аршавіна доволі скоро повели в рахунку, а згодом розпочали «добродійну» акцію з невикористання стовідсоткових моментів. Гості терпіли подібну неповагу до 76-ї хвилини, а згодом провчили занадто щедрих господарів. Спочатку Сємак зрівняв рахунок. Через хвилину після удару Бухарова голкіпер «Зеніта» Малафєєв відбив м'яч на Караденіза, який вивів гостей уперед. І, нарешті, на 84-й хвилині він же холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч. Таким чином, після трьох турів «Рубін» залишився єдиною командою в Прем'єр-лізі, яка не втратила жодного очка.
Олег Блохін на посаді головного тренера ФК «Москва» програв другий матч поспіль — після двох «сухих» м'ячів від «Зеніта» «городяни» отримали стільки ж від «Томі», щоправда, цього разу вони спромоглися відповісти одним своїм.
Результати решти матчів: «Амкар» — «Динамо» — 1:2, ЦСКА — «Сатурн» — 1:0, «Локомотив» — «Крилья Совєтов» — 2:0, «Луч-Енергія» — «Шинник» — 1:0, «Хімки» — «Спартак» (М.) — 3:3, «Терек» — «Спартак» (Нч.) — 2:1.

Іспанія
У першому матчі 30-го туру «Бетіс» приймав каталонську «Барселону».
Початок матчу залишився за каталонцями, вже до 15-ї хвилини вони вели в рахунку з перевагою у два м'ячі. Відзначилися Бойан Кркіч та Ето'О. Ситуація на полі різко змінилася на 53-й хвилині. Керманич «Бетісу» Чапарро зважився на подвійну заміну. На полі з'явилися моторні Одонкор і Собіс. Господарі поля різко додали, і на 63-й хвилині після навісу Собіса головою в нижній кут пробив Еду — 1:2. «Бетіс» далі атакував, і на 75-й хвилині Хуаніто відновив рівновагу — 2:2. А на 78-й «Бетіс» добив деморалізовану «Барселону». Еду після чудового сольного проходу спокійно обіграв Ліліана Тюрама і невідпорно пробив у нижній кут.
Осічкою каталонців сповна скористався «Вільярреал». «Підводники» в рідних стінах розгромили мадридський «Атлетико» (3:0). Лідер першості мадридський «Реал», продемонструвавши яскраву й ефектну гру, вдома переміг «Севілью» з рахунком 3:1.
Результати інших матчів: «Депортиво» — «Мурсія» — 3:1, «Еспаньол» — «Расинг» — 0:3, «Валенсія» — «Мальорка» — 0:3, «Вальядолід» — «Сарагоса» — 2:1, «Гетафе» — «Осасуна» — 0:2, «Альмерія» — «Леванте» — 2:1, «Рекреативо» — «Атлетик» — 1:1.

Англія
На відміну від учасників інших чемпіонатів, англійські лідери очок суперникам не дарували. Фантастичний футбол у виконанні Кріштіану Роналду та Вейна Руні забезпечив «Манчестер Юнайтед» більш ніж упевнену перемогу над «Астон Віллою» з рахунком 4:0. Півзахисник збірної Португалії на 17-й хвилині ударом п'ятою відкрив лік голам, а згодом зробив три результативні передачі, якими скористалися Карлос Тевес і Вейн Руні (двічі). Лондонський «Арсенал» у меншості виборов блискучу вольову перемогу над «Болтоном» з рахунком 3:2. Здобув три очки і лондонський «Челсі», який у рідних стінах здолав «Міддлсбро» з рахунком 1:0 (відзначився Рікарду Карвалью).
Результати решти матчів: «Бірмінгем» — «Манчестер Сіті» — 3:1, «Портсмут» — «Віган» — 2:0, «Дербі» — «Фулхем» — 2:2, «Рідинг» — «Блекберн» — 0:0, «Сандерленд» — «Вест Хем» — 2:1, «Ліверпуль» — «Евертон» — 1:0, «Тоттенхем» — «Ньюкасл» — 4:1.

Німеччина
26-й тур німецької Бундесліги став по-справжньому чорним для лідерів. П'ять команд, які очолюють турнірну таблицю, не здобули жодної перемоги, задовольнившись лише трьома нічийними результатами.
У Нюрнбергу в баварському протистоянні один з аутсайдерів першості зіграв унічию з лідером чемпіонату «Баварією». Господарі виглядали не гірше від іменитого суперника і під завісу першої половини зустрічі відкрили рахунок. Після перерви гості повністю перехопили ініціативу і на 81-й хвилині врятувалися від поразки. Лукас Подольскі, скориставшись передачею Рібері, забив свій перший м'яч у сезоні.
Друга команда чемпіонату, «Гамбург», у рідних стінах не впоралася з «Армінією» (1:1). Напевно, основною причиною такого результату стала слабка дисципліна господарів. У середині другого тайму за нестриманість покарали Яровіма. У меншості підопічні Хууба Стевенса відразу пропустили гол, який на 72-й хвилині забив Болльманн. Проте гравці «Гамбурга» знайшли в собі сили й за десять хвилин відновили рівновагу. Нічийний рахунок протримався до фінального свистка.
Не зміг святкувати успіх і «Шальке-04»: у гостьовому матчі з «Карлсруе» зафіксовано нульову нічию, що стала цілком логічною.
Натомість нелогічними були домашні поразки «Байєра» та «Вердера». «Фармацевти» поступилися «Айнтрахту» з рахунком 0:2, а «музики» вкотре продемонстрували свою безпорадність у зустрічі з «Дуйсбургом» (1:2).
Результати інших матчів: «Ганза» — «Вольфсбург» — 0:1, «Бохум» — «Боруссія» — 3:3.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • 1:0 — ЛІДЕРСЬКИЙ СТАНДАРТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».