Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗІ СВЯТОМ ВАС, ЗАХИСНИКИ ПРАВОПОРЯДКУ!
Україні потрібні сучасні і високопрофесійні Внутрішні війська МВС. На цьому наголосив Президент Віктор Ющенко, виступаючи перед військовослужбовцями ВВ з нагоди їхнього професійного свята. Внутрішні війська достойно пройшли етап свого становлення і стали надзвичайно важливим елементом національної системи правоохоронних органів. Вони надійно забезпечують громадський порядок в країні, а високопрофесійне і самовіддане виконання ними миротворчих функцій в «гарячих» точках планети зміцнює міжнародний авторитет нашої держави. Діяльність українських миротворців має бути належно оцінена суспільством: уряд взяв до виконання рішення РНБОУ про надання статусу учасника бойових дій тим, хто бере участь у косовській операції. Президент вимагає від усіх політичних сил припинити спекуляції навколо перебування українського миротворчого контингенту в Косові.

На думку глави держави, необхідною є глибока системна реформа національного сектора безпеки і правоохоронних органів. Пріоритетами Внутрішніх військ на найближче майбутнє він вважає гарантування національної безпеки, охорону громадського порядку, захист життя, прав і свобод громадян, а також організацію системи керівництва Внутрішніми військами відповідно до Конституції України і норм європейського законодавства. Слід унеможливити будь-які спроби їхнього використання в інтересах політичних, бізнесових та інших сил і подбати про цілковиту відкритість цих військ для демократичного цивільного контролю.

ФОРУМ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ
Учора в Національній опері України за участі Президента Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, народних депутатів, представників виконавчої влади, громадських організацій відкрився Всеукраїнський форум інтелігенції, ініційований Національною радою з питань культури і духовності при Президентові України та Конгресом української інтелігенції.

Учасники зібрання — 1200 представників з усіх областей України, українських громад з Казахстану, Росії, Іспанії, Азербайджану, Німеччини та інших країн світу — планують обговорити пріоритетні напрями гуманітарного розвитку України.
У вступному слові глава держави зауважив, що дуже часто в дискусіях, політичній полеміці територіальна цілісність, соборність, політична незалежність України сприймається як даність. На думку Віктора Ющенка, громадянам країни, яка 800 років не мала власної державності, у якій 300 років забороняли мову, культуру, переписували історію, географію тощо, не можна заспокоюватись. На підтвердження своїх слів він навів приклад зі сприйняттям у світі бажання України приєднатись до Плану дій щодо членства в НАТО.
За словами Президента, в країні має бути проведена найактивніша дискусія з усіх актуальних питань гуманітарної політики. Він наголосив також на важливості співпраці влади й громадськості. «У цій залі зібрався квіт української інтелігенції... Але головне — фіналом нашої сьогоднішньої зустрічі може бути прекрасна робота»,— висловив упевненість Віктор Ющенко.
також у паперовій версії читайте:
  • РАСИЗМ І НЕТЕРПИМІСТЬ У ЦИВІЛІЗОВАНІЙ КРАЇНІ — НЕПРИПУСТИМІ
  • ПОШУК МОРЯКІВ ТРИВАЄ
  • В АКВАПАРК — ЗА ЗАДОВОЛЕННЯМ ЧИ...?
  • ЕЛТОН ДЖОН ДОПОМОЖЕ ГІЛАРІ КЛІНТОН
  • НАЗАРБАЄВ «ПОМСТИВСЯ» КОЛИШНЬОМУ ЗЯТЕВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».