Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕМПІОНСЬКА ВЕРШИНА АНДРІЯ КОТЕЛЬНИКА
Українець Андрій Котельник виборов пояс чемпіона світу за версією WBA. За 15 секунд до завершення поєдинку він технічним нокаутом переміг британця Гевіна Різа.

Для німецької промоутерської компанії «Юніверсум бокс промоушн» досягнення Андрія Котельника є історичним. У першій напівсередній ваговій категорії жоден з підопічних німецьких менеджерів ще не здобував чемпіонського титулу. До того ж львівський боксер став третім представником «Юніверсуму», який спромігся вибороти чемпіонське звання за межами Німеччини. Крім Котельника, таким досягненням можуть похвалитися Віталій Кличко та німець італійського походження Граціано Роккіджано.
Андрій Котельник брав участь у чемпіонському бою вдруге. Торік в англійському Ліверпулі він змагався з французом Сулейманом Мбайє. Тоді через суддівську упередженість нашого земляка позбавили перемоги. У наступному поєдинку Різ відібрав титул у Мбає. Англійські фахівці, порівнюючи шанси на перемогу у двобої Котельника зі своїм співвітчизником, віддавали перевагу українцеві. Британські букмекерські контори теж визнали фаворитом Андрія. Різ до останнього кепкував з прогнозів фахівців і зневажливо відгукувався про свого суперника. Він вважав бій з Котельником прохідним етапом перед поєдинками з іменитішими суперниками.
Суперник Андрія дуже агресивно розпочав поєдинок. Різ завдавав багато ударів, однак більшість з них не були влучними. Натомість українець успішно використовував перевагу в зрості та технічній підготовці. Він домінував на рингу всі дванадцять раундів. Британцеві не вдалося розподілити сили на всі відрізки двобою. У 12-му раунді суддя не зарахував очевидного нокдауну Різа, а коли Андрій кинувся на «добивання», арбітрові довелося зупинити бій і привітати українця з перемогою.
Андрій Котельник:
— Приблизно в середині поєдинку зрозумів, що в Різа немає жодних шансів перемогти. А в завершальному раунді мені залишалося лише дотиснути британця, у якого вже не було сил захищатися.
Гевін Різ:
— Я й не думав, що Котельник вміє так бити. У третьому раунді він поцілив мені в праве вухо. Щиро кажучи, не знаю, що потім сталося. Але я повернуся. Це моя перша поразка в кар’єрі, мені лише 27 років.
Британська преса вже визначила коло претендентів на наступний бій з Котельником. Англійці хочуть побачити в рингу когось зі своїх співвітчизників — Ріккі Хаттона або Джуніора Віттера. З останнім він вже боксував. Тоді судді не дозволили Андрієві вибороти титул чемпіона Європи. Сам Котельник про наступні поєдинки поки що не думає. Каже, що спочатку потрібно відпочити, а вже потім щось планувати. «Я довів, що є найкращим у світі,— каже Андрій,— адже не кожен може стати чемпіоном світу. Тепер у наступних боях доводитиму собі та своїм менеджерам, що є справжнім чемпіоном».
Менш пощастило ще одному представникові Львова Роману Джуману, який після технічного нокауту у восьмому раунді поступився чеченцеві Заурбекові Байсангурову. Таким чином, росіянин захистив звання найкращого боксера Європи в першій середній вазі. У багатьох випадках 32-річному Джуману не вистачило міцності. Уперше він побував у нокдауні в п’ятому раунді. Пропустивши кілька ударів, досвідчений Джуман вирішив взяти тайм-аут для відновлення, відійшов у кут рингу і став на коліна — рефері почав рахувати. А у восьмій трихвилинці Байсангуров загнав Романа в кут і завдав кілька потужних ударів, після яких Джуман опинився в нокдауні. Він продовжив поєдинок, але за кілька хвилин рефері вирішив зупинити бій.
також у паперовій версії читайте:
  • ВАЛЕРІЙ ГОНЧАРОВ: «ЗАВЕРШУВАТИ СПОРТИВНУ КАР'ЄРУ НЕ ЗБИРАЮСЬ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».