Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗИМА ВІДСТУПАЄ З БОЄМ
Цього тижня остаточно завершиться сезон у тих зимових видах спорту, які найбільше цікавлять вітчизняних уболівальників. В італійському Борміо відбудеться останній етап Кубка світу з лижних гонок, норвезький Холменколлен уже приймає провідних біатлоністів планети. Минулого тижня про святкові подарунки для себе до 8 березня наші жінки-спортсменки подбали самі. Особливо відзначилася єдина українська лижниця екстра-класу Валентина Шевченко.

Марафонський тріумф Шевченко
На єдиному в сезоні марафонському випробуванні Валентина Шевченко знову продемонструвала найкращі риси характеру. Броварчанка взагалі тяжіє до екстремальних випробувань: найвищих результатів вона посягла під час штурму гори на етапі «Тур де Скі» в італійському Валь-ді-Фіємме, потім у географічно віддаленому канадському Кенморі, тепер от — у норвезькому Осло.
На тридцятикілометрівці вільним стилем найповніше проявилися ресурси організму української спортсменки: характерним для манери Валентини Шевченко є не надто швидкий старт, а згодом — нарощування темпу, яке триває аж до фінішу. Перемога нашої лижниці в норвезькій столиці вийшла класичною: шостий результат (35 хв 2,8 сек) на позначці 12,5 кілометра, другий (одна година 5 хв 34,7 сек) — за сім з половиною кілометрів до фінішу. На останній проміжній фіксації часу на одинадцять секунд українку випереджала норвежка Тереза Йохауг, якої на останні кілометри не вистачило — вона фінішувала четвертою, відставши від Валентини на більш як двадцять секунд. Чотирнадцять з половиною секунд Шевченко виграла в срібної призерки — шведки Шарлотти Калла, дев'ятнадцять «привезла» німкені Клаудії Нюстад. Час переможниці — година 24 хв і 14,9 сек.
Після цієї перемоги Валентина Шевченко стала сьомою в загальному заліку Кубка світу, а також повернула собі перше місце в так званому дистанційному Кубку — заліку без результатів у спринтерських гонках, які наша співвітчизниця звично ігнорує.
Ханти-мансійська традиція
Передостанній етап Кубка світу з біатлону приймав російський центр зимових видів спорту Ханти-Мансійськ. Українці звикли, що на цьому етапі наші біатлоністи зазвичай досягають непоганих результатів. Мабуть, причина в тому, що почуваються на російській півночі майже як удома: в Ханти-Мансійську відчутною є українська діаспора, яка, звісно, підтримує своїх. На жаль, цього разу поставити собі позитивну оцінку за російський етап можуть хіба що лідери жіночої збірної.
Найкраще налаштувалася на виступ у Росії Валентина Семеренко. Мета була очевидною — потрапити до тридцятки найкращих, щоб мати право взяти участь в елітарній гонці з масовим стартом. Чисто відстрілявшись у спринті, Валя фінішувала на одинадцятій позиції. По одному промаху в пасиві Оксани Хвостенко (сімнадцятий результат) і Віти Семеренко (26-те місце). Ще краще виступили Валя й Оксана в гонці переслідування: з двома промахами Семеренко піднялася з одинадцятої сходинки на десяту, а Хвостенко з такими ж показниками в стрільбі — з сімнадцятої на дванадцяту.
Отже, в гонці з масовим стартом змагалися одразу троє українок. Та сестрам Семеренкам стабільності ще бракує, тому вони фінішували на останніх позиціях у тридцятці, тоді як Оксана Хвостенко з двома промахами стала четвертою, пропустивши вперед тільки Катрін Хітцер, Магдалену Нойнер і Світлану Слєпцову.
У загальному заліку Кубка світу Хвостенко стала сімнадцятою, а сестри Семеренки все ще балансують на межі потрапляння до останнього в сезоні мас-старту.
Жодний з українських біатлоністів змагатися в тридцятці не може. Ба більше: за результатами спринту до гонки переслідування з п'ятдесятим результатом потрапив тільки Андрій Дериземля. У пасьюті він спромігся з двома промахами піднятися на дев'ятнадцяту сходинку, на чому чоловічі здобутки і закінчуються.
Про останній акорд спортивної зими читайте вже в наступному випуску «ДУ».
також у паперовій версії читайте:
  • ТУРИН І «ТУРОВ»: ЗНАКОВА СПІВЗВУЧНІСТЬ?
  • ТИМОЩУК І ЙОГО КОМАНДА
  • ВАЛЕНСІЯ: РЕКОРД НА ДЕСЕРТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».