Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЛЮДИНА І ПРАВО
УХВАЛА ЗАВДАЛА ЗБИТКІВ НА СОТНІ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Голова Верховного Суду України Василь Онопенко ініціював питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області через порушення ним законодавства при здійсненні судочинства.

Цей суддя 27 грудня минулого року виніс ухвалу, якою було заборонено 30 юридичним особам (це — понад 100 супермаркетів та інших магазинів по всій країні) реалізовувати, експортувати, продавати оптом і вроздріб певну продовольчу продукцію. Через два дні (29 грудня) за заявою відповідача служитель Феміди скасував винесену ним ухвалу як необґрунтовану.
Аналіз матеріалів, надісланих до Верховного Суду, свідчить: при винесенні ухвали від 27 грудня 2007 року суддя застосував незаконні та явно неспівмірні заходи із забезпечення позову, не гарантував повний, всебічний та об'єктивний розгляд судової справи.
У скарзі на ім'я голови Верховного Суду йдеться: внаслідок постановлення вказаної ухвали було повністю паралізовано господарську діяльність одного з великих виробничих підприємств на два дні та знято з продажу його продукцію в провідних супермаркетах України у період новорічних свят. Представники підприємства зазначають, що йому було завдано прямих збитків, які становлять сотні тисяч гривень.
На підставі цих матеріалів голова Верховного Суду вніс подання до кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Одеського апеляційного округу щодо порушення стосовно цього судді дисциплінарного провадження.
За повідомленням прес-служби Верховного Суду України
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАПИТУВАЛИ — ВІДПОВІДАЄМО
  • ІЗ СТРАСБУРГА ВИДНІШЕ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».