Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ВИБІР РОСІЇ
Другого березня 2008 року відбулися п’яті після розпаду Радянського Союзу вибори президента Російської Федерації. Напередодні Володимир Путін нагадав громадянам: важливим є голос кожного. Другий президент Росії наголосив, що Росія й надалі має рухатися вперед. Ці президентські вибори Путін назвав «вирішальним етапом оновлення найвищої влади в країні».

За інформацією Центральної виборчої комісії, прогнозовану перемогу здобув кандидат від владної партії «Єдина Росія» Дмитро Медведєв. Результат навіть перевищив показник самого Володимира Путіна під час його другого обрання на посаду президента у березні 2004 року. Перевагу Дмитру Медведєву гарантували надзвичайно високі результати на його користь у північнокавказьких республіках, Башкортостані, Татарстані. Чечня взагалі продемонструвала результат близький до ста відсотків підтримки кандидата від партії влади. Традиційно за провладного кандидата голосували в підрозділах російської армії та на інших закритих виборчих дільницях, зокрема у в’язницях.
За попередніми підсумками, за Дмитра Медведєва проголосувало понад 70 відсотків виборців, за лідера комуністів Геннадія Зюганова віддано близько 13 відсотків голосів, за «ліберального демократа» Володимира Жириновського — 12%, а за дебютанта перегонів Андрія Богданова символічні два відсотки. Тепер, після виборів, настає новий етап передачі верховної влади від Володимира Путіна до Дмитра Медведєва. Припущення про дострокову відставку уряду Віктора Зубкова не справдилися. Йому прогнозують місце в раді директорів «Газпрому». Володимир Путін все одно, певніше за все, сформує новий склад російського уряду відповідно до свого бачення пріоритетів у розвитку Росії.
Інавгурація нового президента Росії відбудеться сьомого травня 2008 року. Майбутньому главі держави доведеться вирішувати складні проблеми. Росія намагається перейти від домінування «сировинної» економіки до «інноваційної». Розв’язання цього нелегкого завдання ускладнюється суперечливими процесами в економічній сфері. Перед новим російським президентом, зокрема, стоїть непроста проблема — стримати високі темпи інфляції. Масштабну загрозу становить й імовірність світової фінансової кризи, яка може негативно позначитися на російській економіці. Найголовніші проблеми — корупція і поглиблення соціальної нерівності, чимало їх у сфері освіти, охорони здоров’я та покращення демографічної ситуації.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНСИ ГІЛЛАРІ
  • ЄС НА РОЗДОРІЖЖІ
  • СИГНАЛИ ІРАНУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».