Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРША ПОРАЗКА «ІНТЕРА»
Усе добре рано чи пізно закінчується. Ця теза стара, як світ, але щоразу знаходить підтвердження. Чудова серія міланського «Інтера», який востаннє програв у Серії А 18 квітня 2007 року в домашньому поєдинку з «Ромою» (1:3), перервалася в Неаполі.

Італія
Хоч і дивно це прозвучить, але поразка «Інтера» видається цілком прогнозованою. Тривалий час «неро-адзура» балансувала на межі: кілька вимучених перемог завдяки допомозі суддів, поразка від «Ліверпуля» в Лізі чемпіонів. Після цього команду Роберто Манчіні від програшу в гостьовому матчі проти «Сампдорії» на 76-й хвилині врятував Ернан Креспо. У середині тижня «Інтер» приймав на своєму полі «Рому» і знову був близький до поразки, проте на 88-й хвилині відігрався завдяки точному удару капітана Хав’єра Дзанетті. І ось чемпіон зазнав першого в сезоні фіаско в національній першості. Хоч, звісно, мало хто очікував, що невдача спіткає в протистоянні з «Наполі».
Неаполітанці нині переживають не найкращі часи. Команда зазнала двох поразок в останніх двох матчах, але на двобій проти лідера першості «Наполі» налаштувалась, як на останній. Уже на третій хвилині «Наполі» відкрив лік голам. Елементарна помилка голкіпера «Інтера» Сезара, який далеко вийшов з воріт, призвела до того, що екс-форвард «Ювентуса» Салайєта «парашутом» відправив шкіряну кулю в порожні ворота. Господарі вирішили не зупинятися на цьому і провели ще кілька вкрай небезпечних атак, щоправда, жодна з них не завершилася голом. А «Інтер» до завершення першого тайму так і не створив жодного загрозливого моменту біля воріт неаполітанців.
У другій 45-хвилинці наставник гостей Манчіні намагався змінити перебіг гри, випускаючи на поле героїв останніх матчів — Креспо й Дзанетті, однак зробити це йому не вдалося. Господарі й надалі володіли ініціативою, не дозволяючи чемпіону навіть думати про власні атаки. Фінальний свисток зафіксував першу в сезоні поразку «Інтера». Цей результат повернув інтригу італійському чемпіонату. За 12 турів до фінішу «Інтер» випереджає «Рому», яка у звітному турі розгромила «Парму» з рахунком 4:0, лише на шість очок.
Відроджується інтрига і в боротьбі за третє місце. Гол Пабло Освальдо на третій хвилині компенсованого часу приніс «Фіорентині» несподівану перемогу над «Ювентусом» у Турині. «Фіалки», які грали без травмованих Адріана Муту та Крістіана Вієра, домінували на полі в першій половині першого тайму і заслужено повели в рахунку після точного удару Массімо Гоббі. Однак на 29-й хвилині помилка голкіпера Себастьяна Фрея завершилася нелогічним голом новачка «Ювентуса» Мохаммеда Сіссоко. У подальшому «Стара синьйора» перехопила ініціативу і в другому таймі вийшла вперед — відзначився Мауро Каморанезі. Здавалося, що «Ювентус» навряд чи втратить перемогу. Однак усе вирішив вихід на заміну нападника «Фіорентини» Папи Вайго. На 75-й хвилині сенегальський форвард зрівняв рахунок, а на останній — блискуче асистував Освальдо, якого за бурхливе святкування переможного гола вилучили з поля. Завдяки цій перемозі «Фіорентина» закріпилася на четвертому місці, збільшивши свій відрив від «Мілана» до чотирьох очок.
Результати решти матчів: «Удінезе» — «Аталанта» — 2:0, «Сампдорія» — «Торіно» — 2:2, «Реджина» — «Палермо» — 0:0, «Ліворно» — «Катанія» — 1:0, «Емполі» — «Сієна» — 0:2, «Кальярі» — «Дженоа» — 2:1, «Мілан» — «Лаціо» — 1:1.

Англія
Центральним протистоянням туру стала зустріч лідера прем’єр-ліги і команди, яка серйозно претендує на те, щоб потрапити до Ліги чемпіонів. Другий тур поспіль «каноніри» зустрічалися з клубом з Бірмінгема, і після поразки необхідно було вдома перемогти «Астон Віллу».
З перших хвилин гості діяли на контратаках, і це досить скоро дало свої результати. Як завжди, небезпечним був Габріель Агбонлахор, який у підсумку і став ініціатором гола. Атакувальний півзахисник лівим флангом увірвався до штрафного майданчика і прострелив у центр, а захисник «канонірів» Сендерос зрізав м’яч у власні ворота.
Другий тайм обидві команди розпочали доволі активно: небезпечними ударами обмінялися Волкотта та Янга, після чого голкіперам доводилося демонструвати свою майстерність. Усе йшло до того, що «Астон Вілла» вперше за десять років зуміє обіграти «Арсенал», однак на останній доданій хвилині господарі таки досягли нічийного результату. Під час розіграшу штрафного Адебайор скинув м’яч на Нікласа Бендтнера, який і вразив ворота. Головний конкурент команди Арсена Венгера «Манчестер Юнайтед» на виїзді не мав жодних проблем з «Фулхемом». У першому таймі відзначилися Харгрівз та Парк Джи-Сун, а в другій половині гри помилився захисник господарів Саймон Девіс, який вразив власні ворота і приніс гостям перемогу з рахунком 3:0.
Ще один претендент на чемпіонство, лондонський «Челсі» в гостях без проблем розгромив земляків з «Вест Хема» з рахунком 4:0. «Ліверпуль» з рахунком 3:1 обіграв у гостях «Болтон», але поки що залишається на п’ятому місці, відстаючи від «Евертона», який упевнено переміг «Портсмут» з аналогічним рахунком,— на три очки.
Результати інших матчів: «Бірмінгем» — «Тоттенгем» — 4:1, «Ньюкасл» — «Блекберн» — 0:1, «Міддлсбро» — «Рідинг» — 0:1, «Дербі» — «Сандерленд» — 0:0, «Манчестер Сіті» — «Віган» — 0:0.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» здобула першу за останні десять років гостьову перемогу над «Шальке-04». Гол Мірослава Клозе на 14-й хвилині після прострілу Франка Рібері перервав семиматчеву безгольову серію мюнхенців у Гельзенкірхені. «Баварія» мала величезну ігрову перевагу і здатна була перемогти з великим рахунком. Один тільки Клозе міг забити щонайменше чотири м’ячі. Отже, команда Оттмара Хітцфельда на чотири очки випереджає бременський «Вердер», який переміг на своєму полі дортмундську «Боруссію» з рахунком 2:0 завдяки дублю Маркуса Розенберга.
Результати решти матчів: «Ганновер» — «Нюрнберг» — 2:1, «Карлсруе» — «Вольфсбург» — 3:1, «Ганза» — «Армінія» — 1:1, «Герта» — «Дуйсбург» — 2:0, «Гамбург» — «Айнтрахт» — 4:1, «Бохум» — «Байер» — 2:0.

Іспанія
Феноменальна гра Серхіо Агуеро дала мадридському «Атлетіко» змогу вдома здобути переконливу перемогу над «Барселоною» з рахунком 4:2. Аргентинський нападник оформив дубль й організував два інші м’ячі «Атлетіко». Таким чином мадридці перервали 15-матчеву безпрограшну серію «Барселони» і помстилися за торішню поразку з рахунком 0:6.
В іншому матчі ігрового дня дубль Робіньо забезпечив мадридському «Реалу» гостьову перемогу над «Рекреативо» з рахунком 3:2. Завдяки цьому «королівський» клуб перервав серію з трьох поразок поспіль і відірватися від «Барселони» на п’ять очок.
«Севілья» в гостях поступилася «Депортиво» (1:2), а «Еспаньол» у рідних стінах здолав «Валенсію» (2:0).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ПОВЕРНЕННЯ «ДИНАМО»
  • РОЗЧАРУВАННЯ ГРАНДІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».