Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАЙСТАРІШІЙ УКРАЇНЦІ 105 РОКІВ
Марії Братіцел 5 березня виповнилося 105 літ. Мешканка Вінниччини пережила війни, голод і всіх своїх рідних. Разом із 87-річною донькою старенька живе у віддаленому селі Підлісівці Ямпільського району. Хоча жінка все життя хворіє, але сподівається прожити ще років п'ятнадцять.

За словами доньки, мама зроду-віку в жодного лікаря не була і не знає смаку будь-якої піґулки. Найкращим лікуванням завжди вважала відпочинок. Полежить трохи і знову береться до роботи.
Востаннє Марія Сафронівна була в центрі рідного села десять років тому. Відтоді маленьке віконечко є її головним виходом у світ. Та й на зір жінка не нарікає. В родині довгожительки було восьмеро дітей, батьки рано померли, коли та була ще дитиною. З усієї сім'ї вижило лише три сестри.
Старенька добре пам'ятає голод 1925, 1933 і 1947 років. Вона каже, що стомилась від життя і дратується, що не може працювати, як раніше. Молодим радить молитися та ходити до церкви, мовляв, віра — головний рецепт довголіття.

ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: «МИ ЙДЕМО ОДНИМ СПІЛЬНИМ ПОТОКОМ»
Сенс перебування жінок на вищих щаблях політики — ставити високі цілі й досягати їх. Таку думку висловила, виступаючи на міжнародній конференції на тему «Жінки: стабілізація в небезпечному світі» у Брюсселі, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона наголосила, що головною тезою жінок у владі є вислів американської письменниці Ліліан Хелман: «Я не можу і не буду підстригати свою совість за модою сезону». «Я все своє життя намагалась дотримуватися цього вислову і вважаю це лозунгом для всього жіночого руху»,— констатувала український прем’єр.

Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що останні кілька десятиріч принесли значні зміни у становище жінок, забезпечивши їм прихід у політику.
«Жінки за останні десять років почали приходити до влади. Зараз ми йдемо одним спільним потоком»,— сказала Юлія Тимошенко. За словами Прем’єр-міністра, у світі у зв’язку з глобалізацією постає дедалі більше проблем. На переконання глави уряду, жінкам удається успішніше, ніж політикам-чоловікам, врегульовувати конфлікти, а також вирішувати інші завдання.
також у паперовій версії читайте:
  • РОЗПОЧАВСЯ СУД НАД ГЕНЕРАЛАМИ ВПС
  • ПРИМАРА ВІЙНИ
  • У КИЇВСЬКОМУ МЕТРО ЗНИКНУТЬ НАПИСИ «НЕМАЄ ВИХОДУ»
  • ЄС ЗАКЛИКАЄ ДО ПОЛІТИЧНОГО ДІАЛОГУ
  • МОСКВА — СВІТОВА СТОЛИЦЯ МІЛЬЯРДЕРІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».