Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПАДІННЯ З ВЕЛОСИПЕДА КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ

48-річний Драгомір Попадіч повертався додому від приятеля із сусіднього села. На автошляху під час руху під гірку велосипед занесло, чоловік упав і пошкодив ребро. Він звернувся до місцевої лікарні зі скаргою на біль і детально розповів про нещасний випадок, медики повідомили про інцидент у поліцію. Стражі правопорядку порушили справу, яка дійшла до суду.
«Попадіч не врахував швидкість двоколісної машини з дорожніми умовами і не зміг завчасно загальмувати, внаслідок чого втратив контроль над транспортним засобом і впав, отримавши перелом десятого ребра», — йдеться в тексті судового рішення.
За словами судді, під час падіння велосипедиста ніхто, крім нього, не постраждав, але він «відповідальний за провокування ДТП». Сторож, котрий визнав свою провину, міг заплатити штраф у вісім тисяч динарів (близько 150 дол.). Оскільки ця сума становила більшу половину місячного заробітку його родини, то як альтернативу Драгомір вибрав арешт.
«Якби я знав, чим усе закінчиться, ніколи б не звернувся до лікарів»,— сказав Попадіч журналістам. Він також додав, що йому на час арешту доведеться взяти частину відпустки, яку він, звісно, за інших обставин використав би інакше.


У ЧОРНОМУ МОРІ ЗНАЙШЛИ «ВТРАЧЕНИЙ ФЛОТ ГІТЛЕРА»
Турецькі дослідники виявили на дні Чорного моря три підводні човни, затоплені нацистами наприкінці Другої світової війни. Знахідки охрестили «втраченим флотом Гітлера».
Після вивчення німецьких архівів і опитувань колишніх моряків дослідники знайшли субмарини за допомогою ехолотів. Один із підводних човнів U-20 був на відстані понад три кілометри на північ від чорноморського узбережжя Туреччини на глибині близько 25 м. Наразі водолази зробили кілька занурень до історичної знахідки.
Фахівець у галузі морської інженерії Сельджук Колай вважає, що вдалося виявити U-23, але занурення відклали до весни через погані погодні умови. Друга субмарина перебуває на глибині понад 50 м за п'ять кілометрів від турецького міста Агва. Він також переконаний, що невдовзі знайдуть і U-19. За даними фахівців, цей човен затонув за п'ять кілометрів від міста Зонгулдак на глибині близько 500 м.
Секретар Товариства морської археології Британії Майк Вільямс у інтерв'ю британській «Telegraph» заявив, що ця знахідка «має особливе значення», оскільки підводні човни не мають пошкоджень і добре збереглися.
Нагадаємо, що 1941 року нацистське командування вирішило переправити 30-ту флотилію, що складалася із шести підводних човнів, у Чорне море для протистояння радянським військам. Оскільки протоки Босфор і Дарданелли були закриті для німецьких суден через нейтралітет Туреччини, човни частково розібрали в німецькому порту Кіль на Балтійському морі й переправили річкою Ельба до Дрездена, потім перенаправили на відстань близько 140 км до міста Інгольштадт, із якого по Дунаю на поромах до румунського міста Констанца. У Румунії підводні човни U-19, U-20 і U-23 зібрали й спустили на воду. Під час боїв три з них німці втратили. Коли 1944 року Румунія вийшла з гітлерівської коаліції, решта субмарин опинилися закритими у водах Чорного моря. Тоді капітанам віддали наказ про затоплення човнів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».