Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЛЕЙ-ОФ НА ТРЬОХ
Три найкращі вітчизняні чоловічі баскетбольні клуби, які беруть участь у континентальних турнірах, цього тижня провели перші матчі навиліт. Маріупольський «Азовмаш» і БК «Київ» у 1/16 фіналу Кубка УЛЕБ здобули перемоги, натомість южненський «Хімік» у чвертьфіналі Єврокубка ФІБА поєдинок на Кіпрі програв.

Утім, ціна перемог чемпіонів і віце-чемпіонів України різна. «Маріупольські леви» на власному майданчику приймали хорватський «Задар». Знаючи про здатність балканських команд набагато сильніше проводити домашні поєдинки, словенець Мехмет Бечирович і весь тренерський штаб «Азовмаша» акцентували увагу гравців на потребі здобути переконливу перевагу на власному майданчику. Протягом трьох чвертей завдання наставників виконувалося, про що свідчать рахунки десятихвилинок: 17:13, 22:17, 28:25. У третій чверті на певному етапі навіть здалося, що господарям удасться подолати «гросмейстерський» рубіж і здобути комфортні двадцять очок переваги. Проте сталося не так: в останній чверті гості суттєво скоротили відставання, і маріупольцям довелося в непростому закінченні буквально «вигризати» перемогу — 82:80. Зазначимо, що з американським легіонером «Задара» Корі Брюером чемпіони України так і не впоралися, дозволивши йому набрати тридцять очок. Двадцятьма пунктами в складі «Азовмаша» відзначився ще один заокеанський баскетболіст — Родні Б’юфорд. Після матчу головний тренер «Задара» Александр Петрович був задоволений результатом, а наставник «Азовмаша» Мехмет Бечирович запевнив, що і в матчі-відповіді, який відбудеться 26 лютого, його підопічні гратимуть на перемогу.
БК «Київ» у першому матчі плей-оф грав у бельгійському курортному місті Остенде. Та завдання, які поставили перед командою Томо Махорича баскетболісти місцевого «Теліндуса», до відпочинку не спонукали. Чудовий ізраїльський наставник Шарон Друкер, який має в своєму активі виграш Кубка УЛЕБ, створив команду, котра вміє змінювати тактичні побудови під час ігрового епізоду, приміром, миттєво переключатися з персонального захисту на зонний. Але і БК «Київ» добре підготувався до протистояння в Бельгії: в першій чверті лідери «Теліндуса» практично не мали можливості кидати без опору, як тільки м’яч потрапляв до головної зірки господарів Елвіра Овчини, перед ним «виростали» одразу два відповідні за габаритами опоненти. Та цих знахідок вистачило лише на першу десятихвилинку, виграну з рахунком 21:15. Далі настала черга згаданого варіативного захисту у виконанні гравців «Теліндуса», і на перерву вони пішли з невеликою перевагою — 35:31. У третій чверті ця перевага сягала дванадцяти очок, а перед останньою чвертю відставання киян вимірювалося дев’ятьма пунктами (51:42). У цей момент у складі «вовків» знайшовся лідер — Марко Маравич виконав великий обсяг роботи, саме йому належить авторство важкого триочкового кидка, який відновив рівновагу і вніс злам у хід поєдинку — 56:56. Остаточний рахунок протистояння — 65:61 на користь гостей, котрим ніхто не обіцяє легкого життя наступного вівторка у Києві.
«Поєдинок складався для нас небезпечно. Ми були близькими до того, щоб поступитися з великою різницею,— розповів після гри Томо Махорич.— Та мої хлопці продемонстрували характер і знайшли в собі сили, щоб зламати хід поєдинку. Я радий цьому результатові, але перша гра — лише половина шляху. Тепер потрібно зосередити увагу на матчі-відповіді».
Порівняно з матчами вітчизняних грандів зустріч южненського «Хіміка» з кіпрським АЕЛом програвала у видовищності. Сумбурні дії обох суперників, суперечливі рішення грецької бригади рефері... (У дужках зауважимо, що чиновники ФІБА, напевно, довго думали перед тим, як призначити на матч команду, що представляє грецьку частину середземноморського острова цих суддів). Результат матчу — 70:65 на користь АЕЛа. Зважаючи на систему розіграшу чвертьфіналів Єврокубка ФІБА, цю перемогу можна назвати майже вирішальною. Наступного вівторка команди зустрінуться на Одещині, але навіть у разі перемоги «Хіміка» вирішальний третій поєдинок проводитиметься на Кіпрі.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • З ДУМКОЮ ПРО ЛІГУ
  • ЄВРОПА ШУКАЄ ЧЕМПІОНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».