Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ФІДЕЛЬ КАСТРО ЗАЛИШИТЬ СОБІ ОДНУ РЕГАЛІЮ
Залишивши посаду глави держави, яку він обіймав упродовж 49 років, незмінний лідер Куби Фідель Кастро буде шанованим політичним діячем. У команданте не буде владних повноважень, але він залишиться першим секретарем правлячої Компартії й продовжить писати статті, присвячені внутрішнім і міжнародним питанням.

Новим лідером країни, певніше за все, стане брат Кастро — Рауль, котрому Фідель передав свої повноваження у середині 2006 року, перенісши операцію на кишківнику. Очікується, що Національна асамблея, парламент оголосять про призначення 76-річного Рауля на посаду глави держави під час засідання в неділю.
Відставка Фіделя Кастро викликала у його супротивників надії на те, що в країні нарешті почнуться зміни, а США закликали Кубу до демократичних перетворень. Однак реакція громадян була стриманою.

ТИРАСПОЛЬ ТЕЖ ХОЧЕ БУТИ НЕЗАЛЕЖНИМ
Придністров'я звернулося до міжнародного співтовариства з проханням про визнання своєї незалежності за прикладом Косова «з метою остаточного врегулювання молдовсько-придністровського конфлікту». Про це йдеться в поширеній заяві тираспольської адміністрації.

У документі, зокрема, наголошується, що «визнання Косова створює нову модель врегулювання конфліктів, засновану на пріоритеті права народу на самовизначення, яка має застосовуватися щодо всіх конфліктів, котрі мають схожі політичні, правові та економічні основи». Через це чиновники у своєму посланні нагадали, що незалежність Придністров'я була проголошена під час всенародних референдумів на підставі загального вільного голосування на початку 1990-х років та підтверджена на референдумі 2006-го.
Міжнародні експерти вважають подібний крок Тирасполя в контексті нинішніх подій у Косові очікуваним. Визнання деякими країнами незалежності Косова створює прецедент, що ускладнить процеси врегулювання конфліктів на пострадянському просторі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗУСТРІЧ ПРОЙШЛА В ПАРИЖІ
  • ТИМОШЕНКО: «З'ЯСУВАЛИ ВСІ ПИТАННЯ»
  • УРЯД ЗАДОВОЛЬНИВ АВТОПЕРЕВІЗНИКІВ
  • НОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО СПРОСТИТЬ МИТНІ ПРОЦЕДУРИ
  • АМЕРИКАНЦІ ЗНИЩИЛИ СУПУТНИК-ШПИГУН
  • А ТАК ХОТІЛИ ЗАРОБИТИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».