Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СУМНИЙ ДЕНЬ «МАНЧЕСТЕРА»
Напевно, вперше за свою багаторічну історію манкуніанське «дербі» опинилося в центрі уваги серед решти поєдинків, які відбулися нинішнього вік-енду в провідних футбольних чемпіонатах Європи. 149-те протистояння двох манчестерських команд було незвичайним. Гру присвятили сумній даті — роковинам мюнхенської трагедії. П’ятдесят років тому шостого лютого внаслідок авіакатастрофи загинула частина великої команди «Манчестер Юнайтед».

Англія
«Манчестер Юнайтед» вийшов на «Олд Траффорд» в спеціально виготовленій формі зразка п’ятдесятих років (без прізвищ спонсорів і з нумерацією гравців від одиниці до шістнадцяти), а гості просто прибрали з форми логотипи спонсорів. Гру розпочали хвилиною мовчання, а головні тренери команд поклали вінки в центрі поля.
Чи то через хвилювання, чи то через тягар відповідальності недільного вечора «МЮ» здавався слабкою тінню самих себе. Перший тайм — за підопічними Свен-Горана Ерікссона, які спокійно витримали стартовий натиск господарів, а в середині тайму відкрили рахунок. На 25-й хвилині голкіпер «МЮ» Ван дер Сар відбив удар Дарріуса Васселла, однак форвард завдав другого пострілу, який і став гольовим. Після забитого м’яча «Сіті» віддав ініціативу господарям, а під завісу тайму «городяни» вдруге вразили ворота Ван дер Сара: Мваруварі головою відправив шкіряну кулю в сітку, оформивши в такий спосіб свій дебют у складі нової команди. У другому таймі «городяни» вдало діяли в захисті і зберегли переможний результат. Єдине, що вдалося господарям,— забити гол престижу. У компенсований час відзначився Майкл Каррік.
У ще одному центральному поєдинку туру «Челсі» вдома не зміг обіграти «Ліверпуль» (0:0). Лідер першості — лондонський «Арсенал» вдома приймав «Блекберн» і переміг з рахунком 2:0.
Результати решти матчів: «Астон Вілла» — «Ньюкасл» — 4:1, «Евертон» — «Рідинг» — 1:0, «Вест Хем» — «Бірмінгем» — 1:1, «Болтон» — «Портсмут» — 0:1, «Сандерленд» — «Уїган» — 2:0, «Міддлсбро» — «Фулхем» — 1:0, «Дербі» — «Тоттенхем» — 0:3.

Іспанія
У центральному матчі 23-го туру іспанського чемпіонату зустрічалися «Севілья» та «Барселона». Обом командам необхідно було перемогти, оскільки каталонці не припиняють погоні за мадридським «Реалом», а господарі ще не втратили шансів потрапити до зони Ліги чемпіонів.
Під ревіння переповненого стадіону «Севілья» з перших хвилин кинулася в атаку. Підсумком натиску господарів поля стали два штрафні удари у виконанні Даніеля Алвеша. Спочатку бразильський захисник ударом з 40 метрів ледь не спантеличив воротаря гостей Віктора Вальдеса. Згодом голкіпер каталонців ледве парирував черговий «гарматний постріл» Алвеша. На 12-й хвилині сталася єдина небезпечна атака «Барселони» за весь перший тайм: голкіпер «Севільї» Андрес Палоп виграв дуель у французького форварда Анрі. Далі гра тривала біля воріт гостей. Спочатку після прострілу Капеля по воротах не влучив Кануте. На 30-й хвилині Вальдес парирував удар зблизька у виконанні Фабіано, а ще за хвилину відбив постріл Кануте. У підсумку «Севілья» таки забила гол. На 35-й хвилині Хесус Навас прорвався правим флангом і виконав простріл, який замкнув Капель. Після перерви наставник «Барселони» випустив Роналдіньо та Рафаеля Маркеса, однак це не принесло ніякої користі. Атака «Севільї» на 75-й хвилині ледь не завершилася автоголом Маркеса, який підставив ногу після прострілу Фабіано. Мексиканця врятував Вальдес. А через хвилину «Барселона» покарала господарів поля за надмірну обережність. Після передачі у виконанні Мессі до воріт по центру вискочив Хаві й холоднокровно пробив — 1:1. Цей рахунок зберігся до завершення поєдинку.
Після поразки в минулому турі від «Альмерії» мадридський «Реал» відігрався на «Вальядоліді». «Королівський» клуб здобув найбільшу перемогу сезону, розгромивши суперника з рахунком 7:0. «Вершкові» вирішили долю матчу ще в першому таймі, забивши п’ять м’ячів. Таким чином «Реал» скористався осічкою «Барселони» і збільшив свій відрив від другого місця до восьми очок.
Результати інших матчів: «Валенсія» — «Бетіс» — 3:1, «Еспаньол» — «Рекреативо» — 1:2, «Расинг» — «Атлетико» — 0:2, «Осасуна» — «Сарагоса» — 1:0, «Мальорка» — «Альмерія» — 0:0, «Атлетик» — «Леванте» — 1:0, «Мурсія» — «Вільярреал» — 0:1, «Депортиво» — «Гетафе» — 1:1.

Італія
Третій матч з останніх чотирьох за участі міланського «Інтера» завершується суддівським скандалом. Три тижні тому завдяки вигаданому пенальті команда Роберто Манчіні вирвала перемогу в «Парми». Тиждень тому ситуація повторилася під час зустрічі з «Емполі». У звітному 22-му турі двобій «Катанья»—«Інтер» довірили судити авторитетному Стефано Фаріне, але суддівська бригада знову припустилася грубих помилок на користь лідера й чемпіона Серії А. На 64-й хвилині за рахунку 0:0 судді проґавили метровий офсайд в Естебана Камб’яссо, який у цьому епізоді відкрив лік голам. Через три хвилини вже Давід Суасо, теж перебуваючи в офсайді, реалізував вихід віч-на-віч і практично вирішив долю дуже складного для «Інтера» матчу. Такі рішення арбітра ледь не спричинили безладдя на стадіоні. Уболівальники «Катаньї» реагували на кожне рішення суддівської бригади приголомшливим свистом. Цілком зрозуміло, що після завершення двобою Фаріна, опустивши голову, дуже швидко залишив поле, навіть не потиснувши руки футболістам обох команд, як це роблять усі арбітри в серії А.
Результати решти матчів: «Удінезе» — «Ювентус» — 1:2, «Мілан» — «Сієна» — 1:0, «Сампдорія» — «Наполі» — 2:0, «Емполі» — «Лаціо» — 1:0, «Кальярі» — «Парма» — 1:1, «Торіно» — «Палермо» — 3:1, «Ліворно» — «Дженоа» — 1:1, «Рома» — «Реджина» — 2:0, «Аталанта» — «Фіорентина» — 2:2.

Німеччина
У центральному поєдинку 19-го туру німецької Бундесліги зустрічалися лідери першості — мюнхенська «Баварія» та бременський «Вердер». Основні події матчу припали на його першу половину. Спочатку півзахисник «Вердера» Дієго на дев’ятій хвилині обіграв усіх захисників мюнхенців і вразив ворота Олівера Кана. На 29-й хвилині «Баварія» одержала право пробити одинадцятиметровий, але голкіпер «музик» Візе парирував удар Тоні. Проте через три хвилини, коли по воротах бив Зе Роберто, голкіпер бременців не зміг допомогти партнерам. Отже, в турнірній таблиці «Баварія» надалі залишається на першій сходинці, на три очки випереджаючи «Вердер».
На третє місце вийшов «Шальке-04», який обіграв у гостях дортмундську «Боруссію» (3:2). У гельзенкірхенців — 35 очок, вони на п’ять пунктів відстають від «Баварії». Найрезультативнішим протистоянням туру стала зустріч «Бохума» й «Енергі», яка закінчилася внічию 3:3. На 88-й хвилині матчу відбувся дебют у складі «Бохума» українця Олексія Бєліка. Щоправда, за час, що залишився, він нічим особливим не запам’ятався.
Результати інших матчів: «Штутгарт» — «Герта» — 1:3, «Нюрнберг» — «Ганза» — 1:1, «Ганновер» — «Карлсруе» — 2:2, «Вольфсбург» — «Дуйсбург» — 2:1, «Айнтрахт» — «Армінія» — 2:1, «Байєр» — «Гамбург» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РІЗНА ФОРМА, П’ЯТЬ ПЕРЕМОГ
  • «МАРІУПОЛЬСЬКІ ЛЕВИ» — БАСКЕТБОЛЬНІ ЦАРІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».