Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗВІЛЬНИЛИ ЗА... НЕ КУРІННЯ

Власник компанії вирішив звільнити співробітників на прохання менеджера, який від своєї звички курити під час роботи не мав наміру відмовлятися.
«Останнім часом усі нападають на курців. Час узяти реванш, — цитують місцеві газети слова менеджера ІТ-компанії.— Я більше не братиму на роботу тих, хто не курить».
У Німеччині з 1 січня заборонено куріння в місцях громадського харчування, однак у невеликих офісах це можна робити.


ЗЛОЧИНЦЯМ ІМПЛАНТУЮТЬ МІКРОЧИПИ
Міністерство юстиції Великої Британії розглядає можливість імплантації під шкіру злочинців мікрочипів для контролю за їхнім пересуванням на волі, що дало б змогу звільнити місця у в'язницях, повідомляє Укрінформ із посиланням на «The Independent».
Чипи, що забезпечують ідентифікацію за радіочастотами (RFID), можуть містити всю потрібну інформацію про особу, включаючи адресу і список правопорушень. Подібні пристрої, які захисники права на особисте життя називають «шпигунськими чипами», використовують по всьому світу для визначення місцезнаходження домашніх тварин, худоби й багажу в аеропортах. Однак ця технологія поки що не застосовувалася для роботи зі злочинцями.
Високопоставлений представник міністерства юстиції наголосив, що його відомство має намір піти ще далі й розглядає можливість використання цієї системи для контролю за пересуванням правопорушників навіть за кордоном.
Нині у Британії спостерігають за 17 тисячами осіб за допомогою електронних пристроїв, які кріпляться на щиколотку. Однак, за офіційними даними, майже дві тисячі з них щороку уникають такого стеження, псуючи або зриваючи датчики.
Противники нової системи контролю за пересуванням злочинців зазначають, що унікальний сигнал, який подає чип, можна легко скопіювати. Проте найбільше вони побоюються, що подібну систему контролю можуть згодом використати стосовно всіх громадян.
Кількість ув'язнених у британських тюрмах збільшилась з 60 тисяч у 1997 році до 80 тисяч на цей час. За показником, який враховує кількість осіб, котрі перебувають у місцях позбавлення волі, щодо всього населення країни, туманний Альбіон посідає перше місце у Західній Європі. Уряду на створення 20 тисяч нових тюремних місць доведеться витратити близько чотирьох мільярдів фунтів стерлінгів. У найближчі шість років потрібно буде побудувати три величезні «суперв'язниці».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».