Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПОСИНІВ ЧЕРЕЗ... ЛІКИ

Пол Карасон захворів на дерматит чотирнадцять років тому. Чоловік зайнявся самолікуванням і почав вживати колоїдний розчин частинок срібла, який він отримував за допомогою електролітичного методу. Ці ліки він використовував також зовнішньо — наносив на уражені ділянки шкіри. За деякий час Пол почав буквально «змінюватися на обличчі», причому процес проходив поступово й непомітно. На незвичний колір шкіри першим звернув увагу товариш, котрий не бачив його протягом кількох місяців.
На думку медиків, посиніння шкіри пояснюється так званою аргирією. Цей стан виникає внаслідок постійного вживання срібла. Перші ознаки аргирії з'являються за два–чотири роки впливу срібла, а сильне потемніння шкіри виникає не раніше, ніж за десять років. Спершу темніють губи й кон'юнктива очей, потім змінюється забарвлення слизових оболонок рота і ясен, колір нігтьових лунок. При цьому жодних больових відчуттів і розладів самопочуття не виникає.
Через незвичайний колір шкіри Пол Карасон уникає громадських місць і навіть змінив місце проживання: з Орегона він переїхав до Мадери. Тим часом він ніколи не звертався до медиків з приводу свого стану і продовжує вживати колоїдне срібло, хоч і в менших кількостях.


ЗНАЙШЛИ СУДНО ВІДОМОГО ПІРАТА
Група археологів зі США виявила корабель легендарного капітана Вільяма Кідда — одного з найвідоміших піратів у історії людства. Залишки загиблого судна лежать у водах Домініканської Республіки, яка займає східну частину острова Гаїті в Карибському морі, передає Укрінформ із посиланням на MIGnews.
Судно «Купець Кеда», що затонуло 1699 року, не зачепили грабіжники. Знахідка дасть змогу дізнатися більше про загадкового капітана. Вчені мають намір дослідити судно, його вік, озброєння й конструкцію.
Капітан, що прославився завдяки художній літературі, в житті був невдачливим піратом. Історик Річард Закс, автор книги «Справжня історія капітана Кідда», говорить, що Кідд захопив у Індійському океані судно Ост-Індської компанії «Купець Кеда», але 1699-го полишив його в Карибському морі, звідки вирушив до Америки, щоб очистити своє ім'я від обвинувачень з боку британської корони. Проте йому не вдалося переконати владу у своїй невинності. За вбивство і напади на англійські судна Кідда засудили до страти.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».