Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАЗВАНО ВИННИХ У ЗАГИБЕЛІ ШАХТАРІВ
Урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті ім. О. Засядька, не погодившись з тим, що причиною трагедії є лише стихія, провела додаткове розслідування. «Це — безпрецедентна аварія в історії України, під час якої загинуло 107 гірників. Ми не робитимемо реверанси перед тими, хто порушив або не виконав своїх функціональних обов'язків. Таких посадовців в акті визначено одинадцятеро осіб»,— заявив голова комісії, перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

Він дав доручення Держгірпромнагляду надалі тримати шахту під особливим контролем. Уряд підтримає ініціативи Держгірпромнагляду, спрямовані на гарантування безпечних умов праці шахтарів, зокрема у питаннях, що стосуються статусу та соціального захисту державних інспекторів. Створена робоча група не припинить свою роботу доти, доки не будуть вирішені проблеми родин потерпілих гірників.
Питання шахтного метану О. Турчинов назвав актуальним для вугільної галузі й загалом України: «Метан повинен не вибухати у шахтах, а працювати на вирішення енергетичних проблем держави». Перший віце-прем'єр-міністр подякував «усім, хто чесно виконував свої обов'язки під час розслідування причин аварії, тим, хто ризикуючи власним життям, рятував шахтарів, а також експертам».

СВОБОДИ В СВІТІ СТАЛО МЕНШЕ
За даними щорічного дослідження правозахисної організації «Freedom House», торік політичні права й громадянські свободи утискали в ключових, із політичного погляду, державах, а також у Росії й Пакистані.

«Freedom House» назвала «вільними» 90 країн, у тому числі Україну, на частку яких припадає 46% населення планети. Одначе, незважаючи на те, що їхнє число не змінилося порівняно з попереднім роком, велика кількість країн, віднесених до «частково вільних» або «невільних», продемонстрували значний відступ від демократичних принципів у 2007 році. У 38 країнах, зокрема в Південній Азії, на Близькому Сході й на території колишнього СРСР, спостерігалися ознаки обмеження свобод.
Погіршення було особливо помітним у автократіях, орієнтованих на ринкову економіку, і країнах з великими запасами енергоносіїв і диктаторською владою, до яких організація віднесла Росію, Іран, Венесуелу та Китай. «Freedom House» стурбована «істотним відступом» від свобод у Грузії, де в листопаді було запроваджено надзвичайний стан.
У класифікації організації найгірша ситуація, з точки зору політичних прав і громадянських свобод, склалася на Кубі, у Північній Кореї, Туркменістані, Узбекистані, Лівії, Судані, М'янмі та Сомалі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПА ЗАДОВОЛЕНА МИРНОЮ ПЕРЕДАЧЕЮ ВЛАДИ В УКРАЇНІ
  • АЛКОГОЛЬ ВБИВАЄ УКРАЇНЦІВ
  • ЖАХЛИВА СТАТИСТИКА
  • СПРОБУЙТЕ «ЮЛЬЧИНУ РАДІСТЬ» І «ШУФРИЧА В БОКАЛІ»
  • ПОПЕРЕДНІ ВИБОРИ В США

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».