Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЗАХИСТ ШКІРИ ВЗИМКУ
Зима — значне випробування для людського організму, але першою бере удар на себе шкіра, не випадково названа захисним покривом. Найніжніша і найвразливіша її частина — наше обличчя — опиняється на «передній лінії фронту» в нерівній боротьбі з вітром, снігом і морозом. Щоб не зазнати поразки в цій сутичці, узимку треба особливо ретельно доглядати за шкірою обличчя і робити це з огляду на обмінні процеси в клітинах шкіри. Інакше почервоніння, злущення та інші «принади» не змусять на себе довго чекати.

Узимку наше обличчя зазнає впливу численних крижаних мікрокристалів. Через це багатостраждальна шкіра стає ще й уразливою і під час таких випробувань покривається червоними плямами. Результат невтішний — вона стає більш сухою, ніж улітку.
За словами медиків, шкіру треба до зими підготувати і робити це краще заздалегідь. Ідеально шкіра має бути нормально зволоженою, тобто бути гладкою і м'якою, її сальні залози — забезпечувати достатню еластичність, а оптимальна кількість вітамінів — підтримувати її тонус і пружність.
Якщо шкіра здається зневодненою, доповніть щоденний догляд за нею вечірнім застосуванням інтенсивно зволожувальної сироватки. Якщо відчуваєте, що сальні залози почали працювати менш активно, змінюйте свій нічний крем на більш живильний. За шкірою обличчя, що різко почала «виявляти» ознаки в'янення — млявість, втрату гладкості, краще доглядати із застосуванням «омолоджувальних» і вітамінних кремів.
Поверхня здорової шкіри завжди вкрита дуже тонким шаром «крему власного виробництва» — так званою гідроліпідною плівкою. Ліпіди — це жирні кислоти, що виробляються сальними залозами. Унаслідок діяльності цих залоз утворюється гідроліпідний шар, який є природним захистом шкіри від зовнішньої агресії та кліматичних змін. В її середовищі гине велика частина шкідливих бактерій і мікробів. Але ця гідроліпідна плівка дуже чутлива і до холоду, і до засобів, що їх застосовують для догляду за шкірою обличчя. Саме тому для вмивання та очищення обличчя від косметики рекомендується користуватися спеціальними тоніками, які не руйнують природного захисного бар'єра. А оскільки в зимову пору року активність сальних залоз знижується, додатковий захист буде доречним.
Єдиний спосіб не дати шкірі «пропасти» на морозі — захистити її від вітру та холоду буквально механічним бар'єром з крему. Є спеціальні «зимові» креми, які називають ще бар'єрними. Такі засоби здатні за допомогою спеціальних компонентів підтримувати в шкірі достатній рівень природної зволоженості, а також захищати її від негоди завдяки високому вмісту олій та жирів. Але цього недостатньо. Навіть якщо вдень на вулиці ваша шкіра надійно захищена, вдома їй також потрібна ніжна турбота й догляд. На ніч обличчя треба підживлювати пом'якшувальним і зволожувальним кремом, бажано з вітамінами, аби відновити ліпідні (жирові) запаси. Крім того, візьміть собі за правило взимку робити маски. Раз на тиждень звільняйте шкіру від зайвих рогових лусочок за допомогою відлущувальної маски або скрабу. Двічі на тиждень бажано підтримувати шкіру інтенсивними зволожувальними масками, адже її головний зимовий ворог — зневоднення.
Особливу увагу також треба приділити догляду за шкірою рук. На відміну від обличчя, шкіра рук містить набагато менше сальних залоз і тому має тоншу і слабшу гідроліпідну плівку. Крім того, в епідермісі кистей рук мало води — у 4–5 разів менше, ніж у шкірі обличчя. Проте догляд простий і не потребує багато часу — досить дотримуватися найелементарніших правил. По-перше, не нехтуйте теплими рукавичками — руки не повинні мерзнути на вулиці. По-друге, виконуючи домашню роботу — перучи, прибираючи, миючи посуд — обов'язково користуйтеся гумовими рукавичками. І найголовніше — вранці та ввечері користуйтеся захисним і живильними кремами.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕЙ ПІДСТУПНИЙ БРОНХІТ
  • КУХНЯ ЗАМІСТЬ АПТЕКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».