Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
ДАРМА НЕХТУВАТИ ІКРОЮ
Ікра — один з продуктів, що має велику харчову цінність. За калорійністю і чорна, і червона ікра перевершує м’ясо, молоко та інші продукти. Рибна ікра містить велику кількість цінних поживних речовин — жири, вітаміни та мінерали, білок, який легко засвоюється. У 100 г чорної (зернистої або паюсної) ікри міститься 280 калорій, а в 100 г червоної — 270 калорій. Така ж кількість м’яса середньої жирності дає всього 120 калорій, у 100 г молока — 70 калорій.

Фахівці зазначають, що в складі ікри осетрових і лососевих риб — близько 30% високоцінних білків. Цей продукт багатий на лецитин, вітамінами А, Е, D і групи В, фосфор, залізо та інші мінеральні речовини й органічні сполуки, необхідні для нормального розвитку організму: клітин шкіри, нормалізації кров’яного тиску і підвищення гемоглобіну. Білки ікри, в основному, типу глобулінів, альбумінів, є повноцінними. Жир ікри характеризується більш високим йодним числом, ніж жир м’яса тієї ж риби, і має у своєму складі велику кількість корисних жирних кислот, а також велику кількість «хорошого» холестерину — від 1,5 до 14%, лецитину — від 1,0 до 43%, а також вітамінів A, B, D і С. Білки і жири червоної ікри корисні для відновлення клітин та нормалізації артеріального тиску. Крім того, цей харчовий продукт не містить вуглеводів і шкідливих жирів. Чорну ікру рекомендують їсти, коли в організмі бракує заліза. Ікра осетрових риб багата на мінеральні речовини, особливо на фосфор (до 370 мг%). У значній кількості наявні присутні S, K, Na, Ca, Mg, а також Si, Zn, Fe, Mn, J й інші мінерали.
Цікаво, що поживні речовини, що містяться в кав’ярі, інтенсивно впливають на шкіру, запобігаючи процесу старіння і відновлюючи уражені ділянки. Вважається, що чорна ікра корисніша, ніж червона, оскільки в ній більше вітамінів і мінералів, однак їсти чорну ікру щодня шкідливо. Пурини, які містяться в цьому продукті, можуть призвести до утворення каменів у нирках. У ній також багато холестерину, а в солоній ікрі міститься 3–10% хлористого натрію, кухонної солі. Трохи менше солі і в зернистій баночній пастеризованій ікрі.

Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • НА ВЕСЛАХ ЧЕРЕЗ ІНДІЙСЬКИЙ ОКЕАН
  • РОЗГАДАНО «СИНДРОМ ГЕНІЇВ»
  • КОЛІР ВОЛОССЯ І ДОЛЯ
  • ЗАГАДУЮЧИ БАЖАННЯ, НЕ ПРОСІТЬ НЕМОЖЛИВОГО
  • ЗНАЙОМТЕСЯ: ОСТЕНДЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».