Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
УДАРИМО ГОРОСКОПАМИ ПО ДЕРЖАВОТВОРЕННЮ
Кажуть, що політики такі самі непередбачувані, як і зірки. Особливо тепер, коли вітчизняна владна піраміда будується за принципом «здивуй ближнього свого». Добре це чи погано, ми ще матимемо змогу пересвідчитись. Поки що спробуймо зазирнути за політичні лаштунки під дещо нетрадиційним кутом зору, а саме: що готують українським сильним світу цього ті, хто з року в рік формують так звані Східні гороскопи? Хтозна, може бодай часточка істини є у тому?

Пацюк
Природно почнемо з нинішнього «іменинника». На думку астрологів, упродовж «власного» року він процвітатиме. Потрібно лишень розробити стратегію у фінансових (!) питаннях на тривалий період, зробити вклади та запаси. Загалом справи налагодяться, з’являться нові можливості.
От і не вір після цього гороскопам. Адже у рік Пацюка народилася чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Хто б сумнівався, що у неї з’являться нові можливості на новій, більш ніж просто цікавій посаді? «Пацюком» народився також один із віце-прем’єр-міністрів Григорій Немиря, а ще новоспечений міністр оборони Юрій Єхануров. Отже, цікавих подій в уряді буде чимало?

Бик
Для нього цей рік є одним із найкращих. Нові проекти будуть успішними, допоможуть закласти надійний фінансовий фундамент, принесуть добробут. Усіляка праця добре оплачуватиметься, а доходи й видатки будуть вдало збалансованими. Гасло року: хто не ризикує, той не п’є шампанського.
Не знаю, чи люблять цей пінистий напій міністри вугільної промисловості Віктор Полтавець та комунального господарства Олексій Кучеренко. Та саме їх, як справжніх «Биків», стосується згадана вище характеристика. Тож можна сподіватися, що з житлокомунгоспом у нас нарешті буде гаразд, а аварій на шахтах цьогоріч удасться уникнути. Якщо не так, то палай вони вогнем усі ті гороскопи.

Тигр
2008-й може видатися йому нецікавим. Це період, який потрібно перечекати, поки знову почнеться активна динаміка і можливість розширення сфер впливу. Натомість є непогана нагода відпочити і «підтягнути» поточні справи.
У самісіньке око, якщо говорити, скажімо, про такого «Тигра», як Віктор Янукович. У «тіньовому» уряді працюється куди спокійніше, ніж у офіційному. А от стосовно іншого парламентаря — Голови ВР Арсенія Яценюка гороскоп нібито й неточний. Він-бо відпочивати явно не збирається, принаймні поки що. У рік Тигра народився міністр аграрної політики Юрій Мельник, якого, пригадується, «нашоукраїнці» не надто й хотіли бачити на цій посаді. Підходить під гороскоп?

Кіт (Заєць)
Нинішній рік принесе йому продовження тем, початих раніше. Прибутки не змушують у них сумніватися. Тож можна насолодитися неспішним плином життя, хоча не завадить уникати інтриганів.
Усе сказане цілком підходить для такого «Кота», як міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Він не вперше повертається на цю посаду. А от для столичного мера Леоніда Черновецького «інтрига», яку він має остерігатись, може бути лише одна — перевибори.

Дракон
Цьому знакові таланитиме не лише у справах, а й у коханні. Приємних миттєвостей не бракуватиме, особливо, якщо ділові (й не лише) контакти розвиватимуться з «іменинниками» 2008-го — Пацюками.
Отже, головним урядовим «Драконам» — першому віце-прем’єр-міністру Олександрові Турчинову та міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку зірки радять триматися поближче до Юлії Тимошенко? Ось тільки питання: як бути «Драконам», котрі до Юлії Володимирівни ставляться скептично? Скажімо, «регіоналу» Тарасові Чорноволу чи головному комуністові України Петрові Симоненку? Втім, то їхні проблеми.

Змія
Народженим у рік плазунів 2008-й має принести стабільність. Причому, хтозна, якою вона виявиться — можливі як злети, так і падіння. Напруження можуть призвести до невиважених кроків, але у другій половині року Змії, котрі не відчули комфорту, зрештою мають заспокоїтися.
Цілком імовірне припущення, адже з-поміж політиків першої величини «Змій» нині немає. Серед «другого ешелону» можна застерегти від необачних учинків лідера УРП «Собор», нардепа Анатолія Матвієнка, колишнього секретаря РНБО Петра Порошенка та нинішнього міністра економіки Богдана Данилишина.

Кінь
Астрологи застерігають, що їм може зрадити почуття гумору, тому що Коні виконуватимуть чимало рутинної роботи і (увага!) матимуть нові обов’язки. Тож фахівці радять бути терплячими й наполегливими.
Ця порада не найгірша, якщо нагадати, що головний український «Кінь» — це Президент Віктор Ющенко. Терпіння у сучасних умовах йому не завадить. А от про які нові обов’язки йдеться? Чи не про зміни до Конституції? Поживемо — побачимо. Ще один «Кінь», якому знадобиться терпіння, міністр фінансів Віктор Пинзеник. Із фінансистами завжди так: або терпець, або відставка.

Коза
Народжені у її рік можуть розраховувати на успіх у азартних заходах — ризик зазвичай виправдовуватиметься. Самооцінка Кози зростатиме і запропоновані перспективи її цілком задовольнять.
Непогано, шкода лишень, що «Кіз», як і «Змій» в українській політиці небагато, хіба що екс-керівник «Енергоатому» Андрій Деркач. Він — людина молода й амбітна, а отже, може скористатися з усіх переваг цьогорічного гороскопа.

Мавпа
Цей знак зуміє вдало поєднувати хитрість і віртуозність з прагматизмом. Почуття вигоди має підказати, на які проекти ліпше погоджуватися цього року. Втім, імовірно, народжені під цим знаком навіть поєднуватимуть кілька цікавих для себе напрямів.
Цікава думка. Скажімо, в новому уряді «Мавп», як мінімум, троє. Це міністри — закордонних справ Володимир Огризко, транспорту і зв’язку Йосип Вінський та охорони здоров’я Василь Князевич. Що їм судитиметься поєднувати цьогоріч, вочевидь, знає Юлія Тимошенко — їхній безпосередній керівник. А от ще одній «Мавпі» — екс-спікеру Олександрові Морозу, мабуть, доведеться від сумісництва відмовитися, зосередившись винятково на партійній, позапарламентській роботі.

Півень
Він має постійно перебувати у бойовій готовності, розраховуючи тільки на власні сили. Цього року доведеться пройти тест на працездатність у несприятливих умовах. Одначе наприкінці року має бути заслужена винагорода.
Хтозна, чи вірять у гороскопи міністри — юстиції Микола Оніщук та культури і туризму Василь Вовкун? Але це — саме про них, як, до речі, про екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, котрому посада голови парламентського комітету (після міністерської в оборонному відомстві) явно замала.

Собака
У неї чимало планів, пов’язаних із певними витратами. Проте й головні проекти, започатковані Собаками, приноситимуть стабільний прибуток. Водночас усе це змусить зосередитися на роботі. Друга половина року нагадуватиме ту, що «світить» Півням,— заслужений успіх.
Мабуть, це стосується найперше міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди. Хоча щось не надто віриться, що ця галузь з липня принесе фантастичні плоди, аби можна було спочивати на лаврах.

Свиня
Торішні «іменинники» мають розраховувати насамперед на вдалі інвестиційні проекти, котрі мають реально запрацювати лише з наступного року. А у 2008-му варто набратися терпіння.
Якщо це про політику, то майже у точку, адже в уряді «Свиней» нині чимало. Це віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, міністр освіти і науки Іван Вакарчук, міністр промислової політики Володимир Новицький, міністр палива та енергетики Юрій Продан. У «тіньовому» уряді теж не обійшлося без цього знаку. Скажімо, Микола Азаров народився саме у відповідний рік.
***
Отже, шановні політики, начувайтеся! Прийдешній рік навряд чи буде для вас «легкою прогулянкою». Вам не позаздриш, однак хочеться сподіватися, що бодай такий жартівливий гороскоп змусить вас хоч на мить «приземлитися» до проблем пересічних українців. Не сумнівайтеся: зі щирою усмішкою можна досягти добробуту, утвердити демократію і розбудувати державу. Не те, що коаліцію та уряд.

Ярослав ГАЛАТА
також у паперовій версії читайте:
  • КРЕДИТ ДОВІРИ ЩЕ НЕ ВИЧЕРПАНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».