Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«ШКОЛА МАГІЇ» ПРИВАБЛЮЄ ТУРИСТІВ

Наразі найпопулярнішими є стрічки про Гаррі Поттера. Від моменту виходу в світ першої серії «поттеріани» число туристів, котрі відвідують замок Алнвік у Нортумберленді на Півночі Англії, більше відомий як школа чаклунства і магії Хогвартс, зросла на 120 відсотків. «Туристичний ефект» від картин про юного чарівника приніс регіону 9 мільйонів фунтів стерлінгів.
Визначними пам'ятками зазвичай стають будинки, історичні та релігійні споруди, мальовничі сільські пейзажі, що «засвітилися» на екрані. Це стосується не лише новинок кіно, а й класики. Культові фільми «На голці» (1996), «Монті Пайтон і Святий Грааль» (1975) через багато років після прем'єри досі приваблюють туристів.
Джон Вудвард, виконавчий директор «UK Film Council» зазначає, що «чимало туристів приїздить у ті місця, які вони бачили в кіно або по телевізору. До того ж, «ефект привабливості» може тривати роками».


НАЙКРАСИВІШЕ МІСТО КИТАЮ
Пекін, який змінює свій вигляд напередодні Олімпіади-2008, визнано найкрасивішим мегаполісом у Китаї. Столиця КНР відкриває рейтинг, складений і оприлюднений Китайським інститутом конкурентоспроможності міст, що знаходиться у Гонконзі, повідомляє власкор Укрінформу в Пекіні.
Автори дослідження оцінювали 663 міста країни за такими критеріями, як міський дизайн, розвиток інфраструктури, особливості архітектури, наявність історичних пам'яток, рівень культури, природна краса, темпи економічного розвитку, якість повітря тощо.
Друге місце посів Гонконг (Сянган) із його знаменитими хмарочосами й мальовничою гаванню Вікторія. Колишній британський анклав не зміг претендувати на лідерство, бо його культурно-історичні традиції не такі багаті як у Пекіна, однак його визнали «найбезпечнішим» мегаполісом у КНР. У цьому рейтингу йшлося не лише про рівень злочинності, а враховувалися такі чинники, як кількість виробничих травм, якість продуктів харчування, екологічна ситуація та фінансова стабільність. Почесне третє місце в рейтингу посів Шеньчжень — місто у південній спеціальній економічній зоні, що йшла в авангарді китайських реформ.
До п'ятірки лідерів увійшли також великий фінансовий центр Шанхай і «столиця китайського шовку» — Ханчжоу. А «найбезпечнішими» містами визнано Шанхай і Нанкін.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».